Жінки Палестини проти угоди «CEDAW» і феміністських асоціацій

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Благородні жінки Палестини виступили проти Конвенції про ліквідацію усіх форми дискримінації у відношенні жінок (CEDAW).

У відповідь на заклик представника общини «Дійван аль-Харбави» аль-Хаджі Умм Ісам ас-Сайід жінки із різних міст Палестини зібрались нам мітинг, щоб виразити свою відмову від угоди «CEDAW». На завершення мітингу була зачитана підсумкова заява про неприйняття угоди «CEDAW» з причини її протиріччя нормам Шаріату, про небажання бачити у своїй країні підозрілі феміністські організації, які здійснюють західний порядок денний і фінансуються із західних країн, а також про вимогу до Палестинської національної адміністрації (ПНА) скасувати закон, який обмежує вік вступу у шлюб. Нижче ми наведемо зміст підсумкової заяви:

З іменем Аллаха, Милостивого і Милосердного

Хвала Аллаху, мир і благословення Посланцю Аллаха, його родині, сподвижникам і тим, хто послідував за ним. Сьогодні благородні жінки Палестини зібралися, щоб почути і розповісти про лихо «CEDAW», його деталях і тяжких наслідках. На завершення цього зібрання ми звертаємось з наступною підсумковою заявою:

1) Ми відмовляємось від угоди «CEDAW» та її умов і закликаємо ПНА негайно вийти із неї.

2) Ми заявляємо про свою непричетність до підозрілих феміністських асоціацій, які отримують підтримку від Заходу, щоб зіпсувати наш народ. Ми вважаємо ці асоціації наконечником стріли західних проектів по поширенню нечестя у нашій благословенній країні. Ми заявляємо перед громадськістю, що ці асоціації не представляють жінок Палестини, а говорять лише від свого імені, і ніяким чином не виражають нашу точку зору.

3) Палестинська адміністрація повинна припинити підривати наші цінності, зупинити будь-які позакласні заходи, скеровані на руйнування моральності, такі як навчання танцям і співу, заборонити проведення заходів зі змішуванням між чоловіками і жінками і відмовитись від учбових програм, направлених на розбещення наших дітей в школах та університетах.

4) Ми категорично проти закону, який обмежує вік вступу у шлюб, і закликаємо ПНА скасувати його.

5) Ми відмовляємося від представництва якої би то не було сторони. Ми не хочемо, щоб хтось представляв нас і виступав від нашого імені: ані міністерство по справам жінок, ані феміністські асоціації, ані хто-небудь інший.
6) Ми виступаємо проти будь-якого закону про особистий статус,який суперечить Шаріату.

7) Іслам дав нам повні і нічим не обмежені права, і те, з чим сьогодні стикаються мусульманські жінки, є результатом відсутності застосування Шаріату в усіх аспектах життя, особливо у положеннях соціальної системи, яке регулює стосунки чоловіків і жінок. Те, що відбувається з мусульманами, включаючи жінок, як несправедливість і переслідування, відбувається з причини незастосування Шаріату Аллаха. Говорячи ж про вбивства жінок, то вони трапляються по двом причинам: перше — це ідеї і цінності, які містяться в угоді «CEDAW»; друге — відсутність смертної кари за навмисне вбивство, як це наказано Аллахом. І це не говорячи вже про вбивства, не пов’язаних зі статевою різницею, а, швидше, пов’язаних зі застосуванням системи, яка суперечить Ісламу, і створює сприятливе оточення для вбивств та інших злочинів, як проти чоловіків, так і жінок. Варто згадати, що число вбитих чоловіків у багато разів перевищує кількість вбитих жінок, оскільки існуючі системи не мають нічого спільного з Ісламом.

8) Частину відповідальності за вбивство жінок несуть феміністські асоціації, які виступають проти застосування положень Шаріату до злочинців і підбурюють жінок до повстання проти найвищих громадських цінностей. Для цих асоціацій важлива лише торгівля стражданнями мусульманських жінок і реалізація закордонних проектів.

9) Ми переконались, що усі ці підозрілі феміністські асоціації захищають лише одностатеві стосунки між жінками, а не самих жінок. Тому ми повторюємо, що ці асоціації не представляють нікого із нас.

 

Підпис: жінки Палестини і община «Дійван аль-Харбаві», 07.01.2020.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
15.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню