У секторі Газа пройшов семінар: «Відкриття Константинополя і шлях в аль-Аксу»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 11.01.2020 Хізб ут-Тахрір у Палестині організував у центрі сектору Газа інтерактивний семінар під назвою «Відкриття Константинополя і шлях в аль-Аксу».

Захід став частиною глобальної кампанії, яка проводиться партією Хізб ут-Тахрір з метою нагадати про велику перемогу — завоювання Константинополя, — і пробудити в мусульманах прагнення до досягнення багатьох інших обіцянок, які починаються з позбавлення від тиранічних режимів і встановлення Праведного Халіфату і не закінчуються відкриттям Риму та інших столиць світу.

У своєму виступі проф. Мухаммад аль-Хаур провів огляд умов, які оточували життя султана Мухаммада аль-Фатіха, розповів про його геніальність і впливі на його виховання хадісу Посланця Аллаха ﷺ:

لَتُفْتَحَنَّ الْقُسْطَنْطِينِيَّةُ فَلَنِعْمَ الْأَمِيرُ أَمِيرُهَا وَلَنِعْمَ الْجَيْشُ ذَلِكَ الْجَيْشُ

«Константинополь неодмінно буде завойований, і який же чудовий той ватажок, який завоює його, і яке ж чудове те військо, що завоює його» (Бухарі), —

а також про його прагнення до відкриття зміцненого міста, що стало кульмінацією багатьох спроб, здійснених мусульманами на протязі усієї своєї історії з метою заслужити звання завойовника і виконати пророцьку обіцянку.

Проф. аль-Хаур пояснив три причини величі мусульман у колишні часи, а саме: твердість віруючих у своїй релігії, терпіння і стійкість у негараздах і випробуваннях, а також благородний образ, створений Ісламом, коли він застосовувався у державі.

Професор розкритикував тих, хто впав у стан відчаю, хто став залежним від реальності, погодився з тиранією, почав сподіватись лише  на чудеса, не докладаючи зусиль і не проявляючи старанності у підтримці Ісламу і роботі над встановленням Халіфату, який застосує Шаріат, об’єднає Умму, звільнить аль-Аксу, знов підніме стяг вірного керівництва для усього світу, виведе людство із пітьми і врятує від тиранії колоніальних держав.

Потім д-р Набіль аль-Халябі детально пояснив обов’язки, які Ісламська Умма несе сьогодні перед народами усього світу. Він пояснив, якою є правильна позиція у відношенні пророцьких обіцянок, таких як встановлення Халіфату за методом пророцтва, звільнення Бейт аль-Макдіса, завоювання Риму, а також якими є необхідні вимоги і що повинно бути забезпечено для досягнення цих цілей.

У своїй промові д-р аль-Халябі підкреслив, що досягнення перемоги обумовлено двома аспектами: перше — віра в Аллаха і Його обіцянки, а потім — віра в Умму та її можливості ; друге — на шляху до перемоги необхідно позбутися від відчаю і страху перед силою ворогів, розуміти неминучість глобальних змін, неминучість перемоги, пам’ятати історію і розуміти реальність ворогів.

Між виступами присутні отримали можливість продивитись дві візуальні демонстрації, перша із яких проводила паралель між мечетями Айя-Софія та аль-Акса, вважаючи, що обидві вони знаходяться в окупації у відсутність Ісламу. У другій візуальній демонстрації мова йшла про внутрішній і зовнішній вигляд Халіфату.

Семінар завершився обговоренням, питаннями і короткими виступами гостей.


Огляд новин «Ар-Рая»
15.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню