Для свідомих щирих людей немає виправдання при униканні політики

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Питання, яке повинно бути предметом досліджень і значної уваги, — це заснування ісламського політичного центру в країнах мусульман, якщо це вимагається для створення Ісламської Держави.

Виникнення політичних центрів до створення держави чи до приєднання до неї якої-небудь ісламської землі є обов’язковою умовою того, щоб Іслам знов почав жити серед людей, і у політичних центрах — зокрема. Тому кожен, хто веде політичну діяльність на користь Ісламу, повинен працювати над входженням політичного центру у кожну ісламську землю.

Що стосується нинішніх політичних центрів в ісламських землях, то вони, окрім того, що перейняли від західних політичних центрів усі їх недоліки, мають агентів і наслідувачів, які причаровані системами і політикою невір’я, а також ненавидять і зневажають Іслам. Тому не варто обмежуватись спробами увійти у цій політичні центри; швидше, необхідно працювати над їх знищенням і побудовою ісламських політичних центрів. І навіть якщо можливо зробити це ззовні, але працювати над цим зсередини легше і продуктивніше.

Якщо люди нинішніх політичних центрів в ісламських землях невеликі порівняно з людьми Заходу і західними політичними центрами, але вони знаходяться в ісламських землях, і при цьому вони володіють значною силою і навіть є велетнями в очах своїх народів, тому що вони є правителями, лідерами чи тими, хто має вагу у житті людей. Окрім того,вони володіють проникливістю, розумінням і досвідом, що ставить їх у центр уваги суспільства. Вони мають достатню кмітливість і імпровізацію, щоб розібратись у будь-якій ситуації, і вони моляться у перших х рядах мусульман у мечетях, якщо у суспільстві домінує Іслам.

Швидше усього, саме вони будуть тими, хто працює в інтересах Ісламської Держави і очолює ісламський рух. Проте сьогодні в них проявляється відсутність щирості і вміле приховування лицемірства. Більше того, вони найбільш здатні до розвалу, найбільш досвідчені у руйнуванні держав і знищенні щирих політиків. Коли буде створена Ісламська Держава, можливо, у цих політиків з’явиться щирість до Умми і правильне розуміння, що зробить їх керівниками і лідерами політичних центрів, а також провідними і благородними діячами. Проте сьогодні необхідно побоюватись їх погроз і покінчити з їх впливом.

Сьогодні питання полягає навіть не у тому, щоб свідомі щирі мусульмани зайнялись політикою, а у тому, щоб вони спробували створити ісламський політичний центр. Скільки не знадобилось би часу, Ісламська Держава неодмінно з’явиться, тому є побоювання, що представники нинішніх політичних кіл випередять щирих мусульманських політиків у створенні ісламських політичних центрів. Лише щирі свідомі політики повинні створити політичні центри і увійти в них. Таким чином, для свідомих щирих мусульман немає виправдання при униканні політики та відсутності спроб входження у політичний центр.

Час швидкоплинний, і якщо ти не використаєш його, то він згубить. Вороги і неприятелі Ісламу — це у першу чергу вороги і неприятелі свідомих щирих мусульман. Якщо вони у своїх поглядах не будуть такими же сильними, як у переконаннях, а у своїй сміливості — такими ж,як у своєму розумінні, тоді є побоювання, що перемогу тоді заслужать інші, навіть якщо саме свідомі мусульманські політики зробили найбільший внесок у цю перемогу. Можливо, вони залишаться осторонь від арени справжнього життя.

Тому простеження політичних новин, аналізування їх, надання людям своєї думки відносно цих новин і стеження за тим, щоб ця думка витікала із певного світогляду, — усе це робить свідомих щирих мусульманських політиків людьми теперішнього і майбутнього, а також надією для решти інших.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
19.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню