Студентська спільнота «Аль-Ваъй» провела в Університеті аль-Халіля акцію протесту проти «Угоди сторіччя»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Аль-Вай» — крило партії Хізб ут-Тахрір — разом з рештою студентів провела в Університеті аль-Халіля акцію протесту проти угоди Трампа, звернувши увагу на важливі аспекти, пов’язані з Палестиною, особливо на те, що над благословенними землями і народом плетуться підступні угоди і змови.

Виступаючі зачепили низку моментів, найбільш важливі зі яких — наступні:

Мусульмани не відкрили б аль-Кудс і не підкорили б його владі Ісламу, якщо б не держава Халіфат і її могутнє військо, які принесли на цю землю істинну релігію, зробивши її маяком честі і гідності для усього Шаму.

Салахуддін аль-Айюбі не звільнив би Палестину від хрестоносців, якщо б не об’єднав Халіфат, військо якого примусило ворогів втікати, піджавши хвости.

У часи Абдульхаміда II Халіфат і його армія виступили захисниками Палестини від агресії і окупації.

Студентам нагадали про те, що палестинська проблема є ісламським питанням, що священні землі належать Ісламській Уммі до Судного дня, а їх звільнення є обов’язком для усіх мусульман, і що нехтування навіть одним шматочком землі заборонено при будь-яких обставинах чи виправданнях, тому немає необхідності зважувати підступні пропозиції невірних.

أَفَمَن يَمْشِي مُكِبّاً عَلَى وَجْهِهِ أَهْدَى أَمَّن يَمْشِي سَوِيّاً عَلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ

«Хто ж слідує більш правильним шляхом: блукаючий з опущеним обличчям чи той, хто іде по прямому шляху, випрямившись?» (67:22).

Учасники акції твердо заявили, що незабаром Палестина буде звільнена військами Праведного Халіфату.

فَإِذَا جَاء وَعْدُ الآخِرَةِ لِيَسُوؤُواْ وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُواْ الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُواْ مَا عَلَوْاْ تَتْبِيراً

«Коли ж прийшов строк останньої обіцянки, Ми дозволили вашим ворогам опечалити ваші обличчя, увійти у мечеть (аль-Акса) подібно тому, як вони увійшли туди у перший раз, і до підґрунтя зруйнувати усе, що потрапляло їм у руки» (17:7).

У ході акції був піднятий плакат з посланням про те, що головна задача Умми — це Іслам, джерело величі і шлях до вдоволення Господа, і що з Ісламом вона буде правити цим світом і заслужить Рай у наступному житті. Інший плакат містив заклик до Ісламської Умми, нагадуючи, що звільнення Палестини лежить на її плечах.


Огляд новин Газета «Рая»
26.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню