Кіссінджер: пандемія коронавірусу назавжди змінить світовий порядок

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Колишній держсекретар США і радник національної безпеки Генрі Кіссінджер вважає, що пандемія коронавірусу змінить світовий порядок назавжди. Про це він написав на сторінках журналу «TheWallStreetJournal».

Американський політик зазначив, що посягання на здоров’я людини буде тимчасовим, але політичні і економічні потрясіння, які були викликані епідемією, можуть тривати на протязі декількох поколінь.

Генрі Кіссінджер закликав адміністрацію США докласти зусилля у трьох областях: по-перше, зміцнити світову стійкість до інфекційних захворювань, розробивши нові методи і технології для інфекційного контролю і вакцини для населення; по-друге, прагнути залікувати рани світової економіки, оскільки скорочення, викликане коронавірусом, по своїй швидкості і глобальному масштабу не схоже ані на що, яке траплялось в історії; по-третє, захистити принципи ліберального світового порядку.

«Історична задача для лідерів країн — врегулювати кризу і одночасно побудувати майбутнє. Відмова може підпалити світ. Невдача може призвести до світової катастрофи», — написав Генрі Кіссінджер.

Газета «Ар-Рая»: хитрий американський політик повністю усвідомлює, що боротьба Америки і решти капіталістичних країн з пандемією коронавірусу створила нову ситуацію, в якій народи цих країн проявляють усе більше невдоволення нинішньою провальною системою і у якій усі прийняті заходи по економічному порятунку ведуть до іще більшого накопичення багатств у руках багатих і іще більшому збіднінню бідних.

Система, до якої світ готується сьогодні — це Ісламський Халіфат, незважаючи на зневагу Кіссінджера, який застерігає Америку та інші країни від цієї системи, і незважаючи на презирство держав, які показали неспроможність свого капіталізму.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
08.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню