Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір: Пандемія коронавірусу: між Ісламом і капіталізмом

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Коронавірус (COVID-19) поширився в усіх куточках землі, примусивши людей змінити повсякденне життя і добровільно зачинитися у своїх домах на карантин, побоюючись зараження.

Зупинилось проведення п’ятничних і спільних молитов у мечетях, навіть мечеті аль-Харам і Набаві спорожніли, і в них не видно ані паломників, ані тих, хто молиться. Такого не могли собі уявити навіть найбільш досвідчені дослідники і аналітики. Істину говорить Аллах:

وَخُلِقَ الْإِنسَانُ ضَعِيفاً

«Адже людина створена слабкою» (4:28).

Усе людство стикнулось з пандемією,і зараз воно потребує держави, яка дійсно піклувалась би про справи людей, а не лише про прибутки і втрати. Сьогодні людство потребує халіфа, який, у першу чергу, розглядав би вірус як загальнолюдську проблему, незалежно від релігій і етнічних груп, а не економічну, засновану на розгляді ступені користі індивіда для держави, як це простежується у теорії «колективного імунітету», згідно якої для перемоги над інфекцією більшість населення повинно перехворіти нею. Саме такий підхід Британія хотіла прийняти у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Світ сьогодні потребує нового світового керівництва, яке вивело б людей із пітьми до світла, із беззаконня капіталізму і секуляризму до справедливості Ісламу. По спливанню 99 років зла прийшов час Праведного Халіфату. Аллах говорить:

إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً

«Аллах доводить до кінця Свою справу. Аллах встановив міру для кожної речі» (65:3).

 

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
01.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню