Навіщо Захід хвалить розуми Тунісу?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В останній період пандемії збільшився інтерес Заходу до розумів Тунісу, що породжує сумніви і питання. Наприклад, голова відділення невідкладної допомоги у лікарні паризької комуни Сен-Дені Матіас Варгон в одній із програм на радіо «RTL» заявив про майстерність і компетентність туніських лікарів у Франції.

Сюди ж можна віднести звіт «BBC» про унікальний проект по виготовленню захисних масок студентами Національної школи інженерів туніського міста Сус. Іще один приклад — стаття газети «NewYorkPost» під заголовком «Туніс робить внесок у глобальні зусилля по боротьбі з коронавірусом», в якому мова йде про Національний інститут прикладних наук і технологій, який створив додаток до застосування штучного інтелекту, здатного аналізувати рентгенограми грудної клітини і визначати, чи заражена людина коронавірусом.

Газета «Ар-Рая»: ця «похвала» на адресу туніських талантів з боку Заходу відсилає нас до старої стратегії викрадення розумів в інтересах західних проектів. Іншими словами, ми спостерігаємо спроби відновити «витік мізків» і вкрасти у мусульман тих, хто здатен брати участь у політичному проекті по відродженню, заснованому на Ісламі. На жаль, деякі вчені і мислителі Умми упускають із виду питання системи, яка позбавила б від послідовних криз, викликаних застосуванням капіталістичної ідеології у глобальному масштабі. Вони упускають можливість дізнатись про проект Халіфату, який Захід на протязі десятиріч прагне спотворити, і який здатен скоротити жахливе технологічне відставання мусульман, які з’явилось при відсутності влади Ісламу. Насправді, Халіфат — це єдиний серйозний проект, який примусив багато аналітичних центрів та інститутів стратегічних досліджень на Заході розробляти програму взаємодії з державою Ісламу, встановлення якої очікується у найближчий час.

 


Огляд новин Газета «Ар-Рая»
29.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню