Чи дійсно Туніс зачинив мечеті через страх поширення коронавірусу?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як підкреслюється в газеті «Ат-Тахріір», яка видається партією «Хізб ут-Тахрір» в Тунісі, «зачинення мечетей і заборона п’ятничних і колективних молитов є одним із найбільш цинічних рішень проти релігії Аллаха».

В редакційній статті газети зазначається: «Уряд своїми заходами перейшов до другого стовпу Ісламу — посту, і поруч з засобами масової інформації почав стверджувати, що пост послаблює імунітет людини і робить її жертвою епідемії, заявляючи, що збереження себе превище збереження релігії».

Далі редакція газети пише: «Обманюється той, хто думає, що прем’єр-міністр зачинив мечеті через страх за туніське населення, оскільки він не вжив ніяких заходів по запобіганню зібрань перед поштовими відділеннями, банками і ринками і до недавнього часу — перед лавками по продажу алкогольних напоїв».

На завершення зазначається: «Зачинення домів Аллаха і заборона колективних молитов, які вважаються найбільш важливим стовпом Ісламу, навіть не намагаючись знайти рішення, яке дозволяє об’єднати здійснення молитов з прийняттям заходів по запобіганню зараження, згідно релігії Аллаха є великою несправедливістю. Аллах говорить про тих, хто вчиняє подібним чином:

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُولَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآَخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

«Хто може бути більш несправедливим того, хто забороняє у мечетях Аллаха поминати ім’я Його і прагне зруйнувати їх? Їм варто б входити туди лише з почуттям страху. Ганьба їм у мирському житті і великі муки в Останньому житті» (2:114).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
06.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню