Америка займається мусульманськими проблемами, переслідуючи власні колоніальні інтереси

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Держсекретар США Майк Помпео завершив свій візит в єврейське утворення, де провів переговори з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, головою «Моссада» Йосі Коеном, міністром оборони Бені Ганцем і міністром закордонних справ Габі Ашкеназі в «уряді єдності», який приведений до присяги у неділю 17 травня.

«Анексія Західного берега — це рішення «Ізраїлю», яке Нетаньяху і Ганц мають право приймати», — сказав Помпео в інтерв’ю для преси після візиту, але зазначив, що це питання — складне і вимагає координації з Вашингтоном згідно з мирним планом президента Дональда Трампа по Близькому Сходу.

«Ізраїльський» уряд визначить строки і механізми реалізації плану по анексії поселень і встановленню суверенітету над частинами Західного берегу і Йорданської долини», — зазначив держсекретар США.

У коментарі інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині підкреслюється, що Америка займається мусульманськими проблемами, переслідуючи власні колоніальні інтереси, іноді кваплячись представити і реалізувати проекти, а іноді затримуючи чи заморожуючи виконання деяких умов.

У коментарі зазначається, що будь-яка можлива відстрочка деяких умов «угоди сторіччя» через кризи, які уразили країну, у жодному разі не означає, що небезпека минула, а злочин закінчився, навпаки, загроза продовжує існувати.

Також вказується, що Біньямін Нетаньяху та Бені Ганц домовились сформувати «уряд єдності» — обійшовши усі розбіжності і забувши попередні спроби монополізувати владу — заради того, щоб не упустити можливість анексувати третину Західного берегу, яку Трамп «подарував» єврейському утворенню згідно з «угодою сторіччя».

У коментарі офісу Хізб ут-Тахрір пишеться, що Європа виступає проти анексії не тому, що підтримує народ Палестини, як це уявляє ПА, а тому, що будує свої підступи проти палестинців, уподібнюючись Америці, але цими позиціями вона намагається зберегти решту частини свого впливу і колоніальних інтересів у регіоні.

Далі підкреслюється, що режими у мусульманських країнах досягли такого ступеня зрадництва, що єврейське утворення не боїться рухатись уперед у своїй політиці, просуваючи нормалізацію на інформаційному, культурному, політичному, економічному і навіть спортивному рівні, і тому ми спостерігаємо іще більшу зарозумілість і тиранію з боку єврейського утворення.

У завершенні коментаря вказується, що звернення палестинської влади і деяких угрупувань до міжнародної спільноти, ООН, режимам мусульманських країн, раді безпеки, Росії та Європейському Союзу, щоб вони допомогли стримати єврейське утворення, є введенням в оману і політичною недалекоглядністю, і що зараз палестинська проблема переживає небезпечний поворот, де вороги зневажають її до такої міри, що, наприклад, Трамп використовує її у виборчій кампанії, розпоряджаючись землями мусульман на свій розсуд.

Хізб ут-Тахрір звертає увагу, що Умма повинна надати допомогу Палестині і палестинському народу, спонукаючи армії змістити правителів-зрадників, стерти кордони, намальовані угодою Сайкс–Піко, і вигнати сіоністів з благословенних земель, зазначивши, що це і є рішення, а решта — порожня трата часу і повторний запуск криз і зрадництв.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
20.05.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню