У Лівані знов хвилювання і протести

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Другу ніч поспіль між демонстрантами і поліцейськими у Лівані відбуваються зіткнення на тлі протестів у зв’язку з економічною кризою, яка призвела до обвалу місцевої валюти. Про це 13.06.2020 повідомляє видання «BBC Arabic».

Як зазначається,у Бейруті і Тріполі, протестуючі закидали поліцію камінням і феєрверками, а ті використали проти людей сльозогінний газ і гумові кулі.

Між тим, ліванський фунт, який втратив з жовтня 70% своєї вартості по відношенню до долару США, в якійсь мірі закріпився після того, як уряд об’явив про рішення влити долари на ринки, щоб полегшити наслідки обвалу ліванського фунту.

«Ар-Рая»: відволікаючи увагу людей від корупції нинішнього і попередніх урядів і від лихварських займів, які стали причиною кризи, уряд вирішив вжити заходи безпеки для переслідування маніпуляторів на валютному ринку і контрабандистів валюти на додаток до формування кризисного центру на чолі з міністром фінансів, щоб стежити за розвитком фінансових і валютних умов. Як нібито проблема вирішувана шляхом затримання деяких дилерів, у той час як держава вже давно виплачує половину своїх прибутків у виді відсотків міжнародним кредитним банкам, а більша частина решти половини іде у кишені корупціонерів, які за десятиріччя накопичились у державних органах.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню