Для Іраку немає порятунку, окрім як повернутись до джерелу величі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Офіційне іракське телебачення об’явило про початок стратегічного діалогу між Іраком та Америкою і заявило, що «діалог в основному буде торкатись обговорення присутності американських сил в Іраку та економічної ситуації в Іраку».

На сайті «France24» повідомляється, що «сьогодні, з приходом в уряд колишнього керівника іракської розвідки Мустафи аль-Казимі, який відомий своїми хорошими відносинами з американцями та їх арабськими союзниками, а також з відступом проіранських угрупувань до цієї миті, з’явились сприятливі можливості».

У статті наводяться слова Роберта Форда із Інституту Близького Сходу : «Цей відступ дає аль-Казимі і американцям більше можливостей для маневру. Стратегічний діалог може допомогти Іраку в укладанні контрактів з американцями в області будівництва та енергетики та в отриманні допомоги від країн Перської затоки чи Всесвітнього банку. Вашингтон не може дати гроші, але може запропонувати не застосовувати санкції, які можуть позбавити Ірак іранських постачальників енергії. Але це зовсім не рішення головної проблеми аль-Казимі».

Далі підкреслюється, що діалог «це тільки початок тривалого процесу без яких-небудь фундаментальних змінень у перспективі згідно думці експертів і чиновників».

Видання процитувало слова іракського чиновника: «У нас поки немає детальної інформації про кількість солдатів, але в американській пропозиції згадується скорочення чисельності військовослужбовців, хоча значне скорочення малоймовірно».
За словами дипломатів «неамериканці із коаліції залишаться в Іраку, тільки якщо залишаться самі американці».

«Ар-Рая»: коментуючи це, ми наведемо слова аміра Хізб ут-Тахрір, великого вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, сказані у відповіді на питання від 02.06.2020, в якому він пояснив ступінь зв’язку аль-Казимі з Америкою і причину його призначення прем’єр-міністром в Іраку : «Усе це показує ступінь схильності Сполучених Штатів до аль-Казимі. Іракцям варто було б зрозуміти це до того, як буде пізно. Порятунок Іраку і повернення колишньої слави полягає у побудові могутньої держави, здатної сокрушити Америку і Британію, і відновленні правління Ісламу — Халіфату за методом пророцтва. Всевишній Аллах говорить:

وَلِلّٰهِ العِزَّةُ وَلِرَسُولِه وَلِلمُؤمِنِينَ وَلَكِنَّ الْمُنَافِقِينَ لا يَعلَمُونَ

«Могутність притаманна Аллаху, Його Посланцю і віруючим, але лицеміри не знають цього» (63:8)».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню