Чи буде розірваний ланцюг нормалізації відносин мусульманських правителів з євреями?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент США Дональд Трамп очікує, що саудівський режим приєднається до угоди його єврейського і еміратського колег. На прес-конференції у Білому домі Трамп назвав угоду «вигідною»» і сказав: «Країни, від яких ніхто цього не очікував, хочуть приєднатись до угоди». Але він не назвав нікого, окрім Саудівської Аравії.

У тому ж контексті через день після виступу представника МЗС Судану Хайдара Бадаві щодо нормалізації відносин з єврейським утворенням єврейські ЗМІ цитували міністра розвідки «Ізраїлю» Елі Коена, який заявив: «Всупереч заявам міністра закордонних справ Судану, контакти з Суданом є».

У відповідь на це офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Судані д-р ІбрахімУсман Абу Халіль заявив: «Під столом ідуть переговори, які не розголошуються. Першою серією була зустріч в Уганді між аль-Бурханом і Нетаньяху у лютому минулого року. Відсутність обговорення питання в МЗС не означає, що між двома сторонами немає контактів. Звільнення Хайдара Бадаві було лише пилом у вічі, оскільки цей чоловік усе іще є співробітником міністерства закордонних справ. Його тільки перевели із відділу ЗМІ на посаду голови секції планування у міністерства. Це означає, що питання обговорено і узгоджено, і це — не окрема робота Хайдара Бадаві. І ми нагадуємо, що нормалізація відносин з єврейським утворенням — це зрадництво у відношенні Аллаха, Його Посланця ﷺ та усіх віруючих».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
26.08.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню