Старійшини і племена Араб ас-Савахіра відкинули закон про захист родини

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У вівторок 18.08.2020 старійшини і племена Араб ас-Савахіра на зібранні в офісі Аль Саляма Шкірат відкинули закон про захист родини, який Палестинська адміністрація намагається прийняти після того, як він був представлений у кабінет міністрів.

Зустріч була відкрита читанням аятів із Священного Корану. Потім буди розкриті деякі аспекти закону, скерованого проти мусульманської родини.

Наступним слово взяв Джихад Шкірат; він привітав гостей, заявивши: «Цей офіс — дім усіх людей». Він підкреслив, що закон зруйнує мусульманські родини, і тому він повинен бути повністю відкинутий. Як він зазначив прийнятні тільки ісламські закони, а решта усіх інших угод і законів , які суперечать Ісламу, повинні бути відкинуті.

Потім слово надали шейху Іссаму Аміру, який сказав, що саме люди протистоять кожному, хто намагається зруйнувати мусульманські родини, і що племена не будуть мовчати, коли приймаються антиісламські закони, підкресливши, що люди здатні протистояти будь-якому режиму.

Наступним слово взяв г-н Ібрахім аль-Арадж, який зазначив, що кожен мусульманин — проти цього закону.

Потім учасники заходу прослухали промову адвокату Зайнаб ас-Саляфіті, записану спеціально для цього зібрання. Вона попросила захисту у племен Араб ас-Савахіра від закону про захист родини і угоди «CEDAW», а також захисту мусульманської жінки від усіх законів , які відкривають двері до перелюбства і розпусти. Адвокат сказала: «Прошу іменем Аллаха захистити нас від угоди «CEDAW» і закону про захист родини».

Наступним виступив Мухаммад Сурур, пояснивши, що кожне плем’я і кожен мусульманин відкидають угоду «CEDAW» і пов’язані з нею закони, у тому числі — закон про захист родини.

Услід за ним ДжамільЗахаяка висловився проти закону про захист родини і зазначив, що родини Араб ас-Савахіра відкидають його.

У своєму виступі Абу Нідаль Шкірат заявив: «Жінки просять нас, і ми однозначно проти прийняття закону».

Наступним слово надали Абу Хамаму аль-Араджу, який пояснив, що родину захистить тільки Іслам.

За ним слово взяв Абу Умар Джаафіра і заявив, що закон не відповідає релігії і звичаям , і тому він повинен бути відкинутий на усіх рівнях.

Також виступили Абу Султан Шувайкі, Хані Абу Тая і АшрафХаласа. Усі вони висловились проти прийняття закону.

На завершення зібрання була прийнята підсумкова заява племен Араб ас-Савахіра і старійшин аль-Кудса. Кожен поставив підпис під заявою, скерованою проти закону про захист родини..

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
26.08.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню