Огляд новин газети «Ар-Рая» 23.09.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Можливо, «Угода сторіччя» передбачала те, що мусульманські правителі поквапляться визнати єврейське утворення , щоб його існування на тілі Ісламської Умми стало природним.

Але це неможливо. Окупація Палестини є однією із головних проблем усього ісламського світу, а не тільки жителів священних земель, чи арабів, чи сусідніх країн. Як би не старались ті, хто визнав сіоністське утворення, вони не змінять цей факт. Навіть якщо положення буде залишатись таким на протязі десятків років, рано чи пізно прийде час, коли ісламські армії прийдуть звільняти свої святині , перед цим скинувши зрадницькі уряди і встановивши Праведний Халіфат. Але сьогодні на долю мусульман випало пройти це випробування. Аллах говорить:

لِيَمِيزَ اللَّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَى بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعًا فَيَجْعَلَهُ فِي جَهَنَّمَ

«Щоб Аллах відокремив погану людину від доброї, кинув поганих одного на іншого, зібрав їх усіх разом і помістив у Пеклі» (8:37).

 Ісламська Умма подібна дощу

Повідомляється від Анаса ібн Маліка (р.а.), що Пророк ﷺ сказав:

مَثَلُ أُمَّتِي مَثَلُ الْمَطَرِ لَا يُدْرَى أَوَّلُهُ خَيْرٌ أَمْ آخِرُهُ

«Моя Умма подібна дощу. І не знаєш, початок її буде краще чи кінець» (Ахмад).

Аллах наділив Ісламську Умму благом до Судного дня. Це Умма благодаті, вірного шляху і благочестя. Вона несе стяг істини, заходячи з ним у пітьму невір’я , щоб осяяти усе навколо і вказати заблудшим пряму дорогу.

Захід намагається позбавити Умму цієї сили. не обмежившись знищенням держави мусульман,він хоче стерти із їх розумів ісламські ідеї , і військова окупація повинна допомогти йому у тому, щоб висушити джерело її сили.

Вороги забули, що Ісламська Умма — жива і гідна нація, яка відкидає несправедливість і утискання. Вона ненавидить агентів колонізатора, будь-то правителі чи політичний центр, так само, як ненавидить самого колонізатора. Навіть якщо на якийсь час Умма злякалась стрімкого потоку , проте вона неодмінно встане скелею рішучості і віри і розіб’є могутні хвилі. Умма вже почала пробуджуватись , озброюючись як єдине ціле усвідомленням своїх цілей , що витікають із її віри, найбільш важливими із яких є: повернення Ісламу до правління, позбавлення від маріонеткових правителів і чуждих гасел, у тому числі демократії, патріотизму і націоналізму.
Умма почала повертатись до свого природного стану, щоб знов стати кращою общиною, як сказав Аллах:

كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

«Ви є кращою із общин, яка з’явилась на благо людства , наказуючи робити схвалюване, утримуючи від засуджуваного і віруючи в Аллаха» (3:110).

Причина такого високого статусу Ісламської Умми полягає у тому, що вона наказує схвалюване , утримує від засуджуваного і вірує в Аллаха. Тобто вона стала кращою общиною завдяки виконанню цієї задачі.

Уявіть собі важливість наказу схвалюваного і заборони засуджуваного, якщо аяті спочатку говориться про цю діяльність, а потім — про віру в Аллаха.

Переставши виконувати цей великий обов’язок , Умма ослабла так, що тепер не має ані ваги, ані впливу.

Умма не виконує свій обов’язок, але, по милості Аллаха, вона повертається і знов намагається зайняти своє природне головуюче місце серед народів. Умма відступила і дозволила виконувати свій головний обов’язок і здійснювати Шаріат. Аллах говорить:

وَمَا كَانَ رَبُّكَ لِيُهْلِكَ الْقُرَى بِظُلْمٍ وَأَهْلُهَا مُصْلِحُونَ

«Твій Господь не буде губити міста по несправедливості, якщо вони праведні»(11:117).

Умма знов повертається на шлях процвітання, щоб закликати до схвалюваного і утримувати до засуджуваного. Вона повертається, щоб сказати пригноблювачу в обличчя: «Ти — тиран». Повертається, щоб виступити проти зла і насильства.

Ми повинні знов покластись на Аллаха, повірити в нашу Умму і чекати ознак світанку, який наближається, услід за темною ніччю . Пітьма обов’язково розсіється з приходом світанку. Істинний світанок осяє мир світом Аллаха. Ми повернемо собі лідерство серед народів, будемо править людьми на основі Ісламу, введемо людство із пітьми невір’я до світла Ісламу і знов станемо кращою Уммою ,яка з’явилась на благо людства, наказуючи схвалюване , забороняючи засуджуване і віруючи в Аллаха.

 Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір

Онлайн-конференція «Непричетність до зрадництву»

У вівторок 15.09.2020 Об’єднані Арабські Емірати і Бахрейн,не боячись Аллаха і Його Посланця ﷺ,підписали у Вашингтоні зрадницьку угоду з єврейським утворенням , відмовившись від священних земель мусульман. Таким чином, вони пішли шляхом колишніх зрадників — єгипетського режиму, який підписав мирну угоду з єврейським утворенням в Кемп-Девіді; «Організації Звільнення Палестини», яка підписала аналогічну угоду в Осло, і йорданського режиму , який підписав мир з євреями у Ваді-ель-Араба.

Навіть ті, хто не підписав угоду з євреями відкрито, приймають делегації єврейського утворення, не відстаючи від решти інших . Наприклад, Катар став «неупередженим» посередником між євреями і Газою. З іншого боку, саудівський режим відкрив небо над двома святинями для єврейських літаків. Потім і Туреччина усіма шляхами показує, що визнає право єврейського утворення на окупацію частини територій Палестини.

У розпал цих подій Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір при співпраці з телеканалом «Аль-Вакіа» провів 19 вересня 2020 року онлайн-конференцію, присвячену зрадництву ОАЕ і Бахрейну, під заголовком «Непричетність до зрадництва».

 Носії заклику в мечеті аль-Акса засудили віроломну угоду про нормалізацію відносин з окупантом

У п’ятницю 18.09.2020 після п’ятничної молитви на акції протесту під назвою «Нормалізація — зрадництво. Палестину звільнять армії Халіфату» перед мечеттю аль-Акса з промовою виступили носії заклику, засудивши угоду про нормалізацію відносин Еміратів і Бахрейну з єврейським утворенням.

Промовці підкреслили, що ці угоди є злочином, оскільки узаконюють існування окупаційних сил і нехтують священними землями. Вони вказали, що ця зрадницька угода є ланкою у серії визнання і нормалізації відносин з окупантом , і у цьому зрадництві Єгипет, Йорданія , Туреччина і «ОЗП» випередили ОАЕ і Бахрейн.

Як було зазначено, правителі і режими однакові у цьому зрадництві , деякі проявили себе сьогодні, інші ж зроблять це пізніше, але вони ніколи не удостояться честі звільнити мечеть аль-Аксу, а цього статусу заслужать тільки армії мусульман під командуванням Халіфату.

Ті, хто зібрались, підтримували виступи такбірами і скандували гасла проти зрадницьких режимів , закликаючи до створення Халіфату, який звільнить усю Палестину.

 Засудження угоди про нормалізацію відносин Еміратів і Бахрейну з єврейським утворенням

Арабський світ продовжує засуджувати угоду про нормалізацію відносин Об’єднаних Арабських Еміратів і Бахрейну з єврейським утворенням, як пише видання «Arabi21» від 18 вересня 2020 року.

Повідомляється, що у п’ятницю десятки марокканців взяли участь в акції протесту у столиці Рабате, виражаючи солідарність з Палестиною і відкидаючи нормалізацію відносин з ОАЕ і Бахрейну з окупантом. Акція пройшла по запрошенню 28 асоціацій і організацій перед будівлею парламенту під гаслом «Палестина — наша спадщина, а нормалізація — зрадництво». Учасники скандували гасла, засуджуючи «Угоду сторіччя», окупацію і нормалізацію, називаючи її зрадництвом , а також закликаючи до опору.

Також у п’ятницю клани і Попечительська рада суфійських груп «Ар-Рабат аль-Мухаммаді» у Фаллуджі, Ірак,організували захід, відкидаючи угоди про нормалізацію відносин з окупаційною державою . Клани Фаллуджа, рада «Ар-Рабат аль-Мухаммаді» і політики виступили з промовами, одностайно заявивши про те, що ніхто не має права відмовлятись від прав і земель Палестини, а також святинь мусульман, і підтвердивши рішення кланів та усіх міст продовжувати боротись за Палестину.

Десятки єменців після п’ятничної молитви у місті аль-Ваді, що у провінції Абьян на півдні країни, вийшли на демонстрацію у підтримку Палестини і відкинули нормалізацію відносин Еміратів і Бахрейну з єврейським утворенням. Демонстранти пройшли по вулицям міста, несучи транспаранти, що засуджують угоди про нормалізацію з євреями , а також промовляючи гасла, що відкидають будь-яку присутність євреїв на архіпелазі Сокотра.

Арабські і ісламські народи закликали зупинити нормалізацію, вважаючи це «зрадництвом релігії і ісламських переконань».

Демонстрації пройшли іу столиці Бахрейну Манаме. Учасники акції засудили угоду про нормалізацію відносин з єврейським утворенням, підписану Бахрейном. І, на додачу до демонстрації в аль-Ваді, в інших південних районах Ємен пройшли аналогічні протести. Протестуючі у Бахрейні підняли прапори Палестини і Бахрейну і транспаранти з головним гаслом протестів — «П’ятниця гніву Кудса».

Французьке агентство друку «AFP» повідомило, що протести, які були названі «П’ятниця гніву Кудса», почались на вулицях після п’ятничної молитви у низці сіл Бахрейну,у той час, як за межами цих сіл були розгорнуті сили поліції.

Придворні вчені: нормалізація відносин з єврейським утворенням припустима в релігії

У статті, опублікованій на сайті «Almarjie», 24.08.2020, пишеться, що салафітські проповідники заявляють про допустимість примирення Еміратів з «Ізраїлем».

Як зазначається, еміратський проповідник Васім Юсуф опублікував низку твітів, в яких роз’яснив думку вчених, як сучасних, так і попередніх, по цьому питанню, пояснивши, що є багато факіхів, які припускають це як свого роду підтримання миру між народами.

У своєму твіті у п’ятницю 22.08.2020 Васім Юсуф написав: «Ми вітаємо ОАЕ та «Ізраїль» з цим великим досягненням і просимо Аллаха зберегти мир у кожній родині».

Юсуф пояснив, що серед сучасних вчених , які дозволили укладання миру з єврейським окупантом, є відомий саудівський проповідник шейх Ібн Баз,і опублікував відповідь Ібн База на питання, яке йому задали щодо примирення з євреями: «Примирення з євреями або іншими не вимагає любити і поважати їх. Швидше, це встановлення безпеки між двома сторонами, щоб одні із них облишили завдавати шкоді іншим»,— привівши як доказ історичні факти із життя Пророка Мухаммада ﷺ.

Окрім того, активісти поширили у соціальних мережах аудіозапис, розташований на офіційному сайті Ібн аль-Усайміна, на якому він відповідає на питання щодо примирення з євреями: «Що стосується того, що деякі люди відчувають відразу до примирення з євреями, то це політичне питання, і ви можете побачити , що деякі із цих незадоволених — одні із самих далеких від Ісламу людей. Це — політика, фанатизм, націоналізм і тому подібне і такі люди не є прикладом для нас, поки у нас є докази із Корану і Сунни, том не важливо, хто що говорить».

«Ар-Рая»: придворні вчені в ісламських землях спотворюють змісти шаріатських текстів в угоду правителям. І це більш небезпечно аніж те, що роблять самі правителі. Тому Шаріат вважає таких вчених патерами правителів у гріху. Хіба в словах Ібн аль-Усайміна немає відокремлення релігії від політики?! Хіба такі позиції займали праведні попередники, до яких вони відносять себе?!

 Пекін випробовує вакцини від COVID-19 на уйгурах

Радник Всесвітнього уйгурського конгресу д-р Еркін Садик, уйгур з американським громадянством і засновник Уйгурської академії, сказав, що «міжнародна спільнота як і раніше не усвідомлює масштаби і серйозність порушень, скоєних Китаєм проти мусульманської уйгурської меншості». Про це пише видання «Alhurra» 26.08.2020.

В інтерв’ю Інтернет - виданню Садик заявив, що «ситуація в Сіньцзяні набагато гірша, аніж повідомляється», підкресливши, що «смерть тепер скрізь після того, як Китай почав випробувати на уйгурах свої вакцини проти коронавірусу».

Доктор говорить, що у 2014 році голова КНР Сі Цзіньпін видав секретне розпорядження «вбити третину уйгурів, другу третину — ув’язнити, а решту — обернути в ідеологію Комуністичної партії Китаю».

Він зазначив, що третина уйгурів, яких Пекін виріши заарештувати, окрім примусової праці, наражаються на випробування вакцини проти коронавірусу.

По словам Садика, ті уйгури, яких Китай виріши залишити в живих, в основному мають членів родини, які живуть за межами Китаю , щоб не створювати негативного образу Пекіну за кордоном.

Він пояснив: «З миті появи вірусу китайський уряд випробував вакцини на уйгурських жителях. Уряд взяв по одній людині із різних родин — усього біля 165 людей — і помістив їх у віддалену лікарню на ізоляцію».

Згідно його відомостям, «Усі люди, яких уряд доставив у лікарню, були молодими, оскільки випробування не проводились на літніх людях».

Потім Еркін Садик будує припущення про те, що Китай може вводити цим людям коронавірус, перш ніж випробувати на них вакцину.

«Ар-Рая»: чи не час Уммі Ісламу скинути приниження і безчестя зі своїх плечей, захистити життя, які віднімають, честь, яку топчуть, і кров, які проливають вороги із числа атеїстів, поклонників хреста , каміння і корів?! Звичайно ж, настав! І для цього не вистачає лише Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, який помститься ворогам за усі злочини.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню