Огляд новин газети «Ар-Рая» 16.09.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Правлячі режими у мусульманських країнах стоять перешкодою на шляху руху Умми. Голови цих режимів займають сторону ворогів і перебувають у теплих відносинах з колоніальними державами.

Умма потребує вірного керівництва, яке у своєму правлінні буде опиратись тільки на Іслам. Сьогодні Умма вже розуміє, що таким керівництвом може стати Хізб ут-Тахрір і їй залишилось зробити останній крок назустріч цій партії.

وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ

«Аллах неодмінно допомагає тому, хто допомагає Йому. Воістину Аллах — Всесильний, Могутній» (22:40).

Благословенна революція Шаму не померла

Сотні мирних жителів в окремих районах Ідлібу вийшли на демонстрації під гаслом «Революція не мертва», вимагаючи від військових угрупувань і турецького гаранта примусити банди режиму покинути зайняті території, щоб забезпечити повернення переміщених осіб. За словами активістів, десятки мирних жителів після п’ятничної молитви зібрались на центральній площі Ідлібу. Демонстранти підняли гасла, що підтверджують продовження сирійської революції, закликаючи Раду Безпеки і міжнародну спільноту усунути Асада від влади у Сирії,притягти його і тих, хто його підтримував, до міжнародного у суду,щоб примусити їх нести відповідь за військові злочини, скоєні у країні.

У свою чергу, д-р Ахмад Абдульваххаб, голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Сирія, заявив: «У чиїх інтересах умаляються вимоги найвеличнішої революції сучасної епохи? Чого вони цим добиваються?Щоб вимоги і гасла протестуючих зводились до відстоювання права повернутись у свої дома?!».

Доктор додав: «Хіба не краще, щоб на демонстраціях лунали заклики до скинення усього злочинного режиму, який виганяв людей із домів і знущався над жінками? Чи не краще, щоб лунали заклики відкинути злочинне американське рішення, яке заново поверне народ Шаму до приниженого рабського життя під пануванням американських агентів?Що з вами? Як ви судите?».

На завершення своєї заяви голова інформаційного офісу ХТ звернувся з мольбою до Аллаху, прохаючи наділити народ Шаму силою, достатньою для скинення злочинного режиму, і дозволити людям повернутись у свої дома з піднятими головами під захистом Другого Праведного Халіфату.

Варто відзначити, що у межах триваючої кампанії під назвою «Ні — злочинному політичному рішенню! Так — скиненню режиму і встановленню Халіфату», члени Хізб ут-Тахрір/Сирія організували у таборі Шам аль-Ізза, провінція Ідліб, акцію протесту. Подібні акції були організовані також у таборах Західної Атми, що к півночі до Ідлібу. З іншого боку, у селі Араб Саід, провінція Ідліб, пройшла демонстрація з вимогою звільнити ув’язнених, яких утримують у тюрмах аль-Джулані.

Таким чином, усе село піднялось перед лицем несправедливості і зрадництва, об’єднавшись у поличному русі з метою повернути волю, вкрадену прислужниками Туреччини — прибічниками політичного рішення, які арештовують мирних людей за думку і у той же час охороняють російські патрулі. Яке виправдання можна вигадати після цього? Чи будуть муджахіди і надалі мовчати,займаючи позицію стороннього спостерігача, при цьому знаючи, що перед Аллахом у них не буде виправдань? Або ж вони займуть сторону істини?

Окрім того,у місцевостях аль-Багуз і Джадід Акідат на сході Дейр-ез-Зора пройшли народні демонстрації проти згуртування «SDF». Як повідомляється на сайті «EuphratsPost», жителі міста аль-Багу вийшли на демонстрацію,засуджуючи дію згуртування проти населення, у тому числі — проведення обшуків і арештів в домах мирних жителів. На сайті вказується, що демонстранти заблокували головну дорогу міста. Вимагаючи звільнення затриманих і припинення залякування мирних жителів. У той же час сайт «Alkhabour»повіломив, що у селі Джадід Акідат пройшла демонстрація проти ополченців «PYD», патрулі яких під час обшуків у селі серйозно поранили юнака. Протестуючі перекрили головну дорогу і не пустили у село чергові патрулі.

Хізб ут-Тахрір/Судан засудив текст конституції про відокремлення релігії від держави

У середу 09.09.2020 в Хартумі перед будівлею кабінету міністрів Хізб ут-Тахрір/Судан провів акцію протесту проти тексту конституції про відокремлення релігії від держави. Члени і прибічники партії розгорнули величезні банери і транспаранти, вставши перед будівлею кабміну живим ланцюгом у сотні метрів. Банери і транспаранти були наступного змісту:

— Всевишній Аллах говорить:

وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ

«Ті ж, які не приймають рішень згідно з тим, що ниспослав Аллах, є невіруючими» (5:44).

Так працюй же над встановленням Праведного Халіфату за методом пророцтва!

— Війна з «тероризмом», яка проводиться правителями, скерована на те, щоб знищити рештки законів Шаріату. Так давайте же перевернемо стіл на агентів та їх хазяїв!

— Життя і так тече не у руслі Ісламу, а перехідний уряд прагне видалити із життя людей останні рештки Шаріату.

— У чиїх інтересах ви приймаєте текст конституції про відокремлення релігії від держави?! Створіть Халіфат, щоб зруйнувати проект Заходу!

— О, мусульмани! Працюйте над встановленням Праведного Халіфату, адже це ваш обов’язок!

— У затишку Праведного Халіфату, де ісламська акида є основою держави …

І інші написи.

Окрім того, делегація Хізб ут-Тахрір, в яку увійшли офіційний представник партії, його помічник і д-р Ахмад Джафар, член Хізб ут-Тахрір, зустрілись з представником прем’єр-міністра Абдуллаха Хамдока і донесла чітке послання: «Ми — мусульмани — не приймемо нічого, окрім запровадження Ісламу в Праведному Халіфаті за методом пророцтва. И відкидаємо будь-які тексти про відокремлення релігії від держави, оскільки вони відповідають світогляду колонізатора». У відповідь представник прем’єр-міністра подякував членам делегації, нагадавши, що, перебуваючи у в’язниці скинутого режиму, він познайомився з багатьма членами Хізб ут-Тахрір. Він високо оцінив захід Хізба, назвавши його культурно важливим. Також він зобов’язався повністю передати послання партії прем’єр-міністру Абдуллаху Хамдоку, який на той час був відсутній.

Після зустрічі офіційний представник Хізб ут-Тахрір виступив з промовою перед будівлею кабміну. Після нього з промовою виступив помічник офіційного представника партії. До цих виступів слово було надано д-ру Сааду Ахмаду Сааду — члену Суданської асоціації вчених, і д-ру Хасану Абдульхаміду — політичному секретарю руху «Брати-мусульмани».

Хізб ут-Тахрір/Пакистан

Якою повинна бути відповідь на ображання Посланця Аллаха ﷺ

Коментуючи повторну публікацію французьким журналом «CharlieHebdo» карикатур, ображаючих Посланця Аллаха ﷺ, інформаційний офіс Хиб ут-Тахрір/Пакистан заявив: «Справжній захист Посланця Аллахаﷺ ми побачимо від правителів, які люблять Посланця і правлять по Ісламу, а не від маріонеткових правителів Пакистану і їм подібних».

Далі у коментарі зазначається : «Наші вороги не припинять атакувати наші життя, релігію і честь нашого Пророка ﷺ, поки ми не відновимо наш щит — Халіфат за методом пророцтва. Нехай усі, хто любить Пророка ﷺ, продовжують працювати над встановленням Халіфату, за допомогою якого буде піднесено Слово Аллаха, захищена честь Його Посланця ﷺ і поширене світло Ісламу на увесь світ».

Палестинська адміністрація спонсорує проекти по розбещенню жінок

Перед судовим комплексом в Рамаллаху, у центрі окупованого Західного берегу, палестинські служби безпеки не дозволили суддям і адвокатам провести прес-конференцію і акцію протесту з закликом до «незалежності палестинської судової системи». За словами активістів, палестинські служби безпеки встановили військові блокпости і не дозволили суддям потрапити у судовий комплекс. Раніше служби безпеки ПА атакували у центрі Рамаллаху мирну демонстрацію, організовану рухом за неприйняття угоди «CEDAW».

Палестинська адміністрація відчайдушно підтримує проекти, які розбещують жінок Палестини, спонсоруючи діяльність пов’язану з просуненням угоди «CEDAW», а також забезпечуючи усім необхідним мітинги чи виступи, що закликають до західних свобод і руйнуванню мусульманської родини, а також до непідкорення положенням Ісламу. З іншого боку, ПА нападає на палестинських жінок, які закликають до цноти і чистоти і відмовляються заохочувати непристойність і західні закони на кшталт «CEDAW». Проти них застосовується газ і дубинки, а їх чоловіків і дітей арештовують.

Зі свого боку інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині рішуче засудив Палестинську адміністрацію за грубість у відношенні жінок. В заяві партії зазначається, що дії ПА — це лише невелика частина її зрадницьких планів проти палестинців після того,як вона зрадила священну землю. Далі підкреслюється, що ПА продовжить здійснювати свої злощасні проекти з різними прозахідними асоціаціями по розбещенню мусульманських жінок, якщо тільки не стикнеться з твердою позицією палестинського народу. Хізб ут-Тахрір закликав увесь народ Палестини протистояти проектам ПА і зусиллям по утвердженню так званого «Закону про захист родини від насильства», який стане однією із причин розпаду родини.

Групи, які засновані на невір’ї і підтримують зв’язок з посольствами невірних, прагнуть запобігти створенню у Судані партій, заснованих на Ісламі

Суданська комуністична партія і Народна армія звільнення Судану (північне крило) на чолі з с Абдульазізом аль-Хілу підписали в Аддіс-Абебі політичну декларацію, яка передбачає включення «високих принципів» у конституцію Судану. Один із пунктів декларації гласить: «Жодна політична партія не може бути створена на релігійній основі».

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір/Судан зазначив у своїй заяві: «Якщо комусь і треба завадити поширювати свою отруту серед молоді Умми, то це тому, хто заважає виконувати роботу, засновану на переконаннях і думках Умми».

В заяві ХТ підкреслюється: «Країну у це провалля привели системи і закони, які розробляються парламентом подалі від Шаріату Аллаха,тому що ці партії, навіть ті, які претендують на Іслам, відокремлюють релігію від держави і практикують згубну демократію. Якщо і буде заборона, нехай вона торкнеться тих партій і озброєних рухів, які побудовані на демократичній основі. І якщо управління, політика і економіка у Судані були засновані на Ісламі, то озброєні рухи і партії, засновані на чому-небудь іншому окрім Ісламу, і які підтримують зв’язок з ворогом і його посольствами, не наважились би вирішувати, хто має право існувати як політична партія, а хто ні».

Далі зазначається: «Перехідний уряд і політичний центр, а також озброєні рухи, пов’язані з Заходом, прагнуть знищити те, що залишилось від законів Ісламу у житті людей, і хочуть погасити світло Хізб ут-Тахрір, щоб отримати можливість діяти у темряві для реалізації свого плану. Але як вони можуть добитися цього, якщо Умма зараз ближче до відродження на основі Ісламу, аніж коли-небудь до цього?!».

На завершення говориться: «Праведний Халіфат, заснований на методі пророцтва, покладе край подібним фарсам,вижене із наших країн колонізатора, його прихвоснів і агентів і встановить правління великого Ісламу».

Стабільність у регіоні прийде тільки після зникнення єврейського утворення, а не згідно з планами колоніальних країн Заходу

Міністр закордонних справ Йорданії Айманас-Сафаді обговорив з генеральним секретарем виконавчого комітету «Організації звільнення Палестини» («ОЗП») Саібом Арікатом останні події навколо палестинської проблеми. Ас-Сафаді підкреслив, що справедливий, всеохоплюючий і міцний мир є стратегічним вибором,і він буде досягнутий через формулу «дві держави», яка гарантує створення незалежної і суверенної палестинської держави у кордонах 4 червня 1967 року зі столицею у Східному Кудсі.

Коментуючи це обговорення, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір/Палестина пише: «Ас-Сафаді, Арікат і усі інші угодні колонізатору політики регіону з рабським мисленням бачать вирішення конфлікту з єврейським утворенням тільки у мирному руслі і згідно з проектами західних колоніальних країн, а саме — по формулі «одна держава для двох народів» чи «дві держави для двох народів». ці політки вважають, що такі рішення повернуть у регіон безпеку і стабільність, але перш за усе гарантують безпеку єврейського утворення.

Вони ігнорують той факт, що єдиним плодом їх покірності і десятиріч преклоніння колін перед євреями був запах смерті, який йшов з-під руїн регіону, зруйнованого злочинною політикою євреїв. Безпека і стабільність не може бути досягнута ані боягузливими політиками, ані наданням єврейському утворенню шансу вижити. Єдиний ключ до рішення — великі полководці, які поведуть армію мусульман на битву з євреями, знищивши цю ракову пухлину, її прислужників із числа арабських правителів і помічників в лиці західних країн. Тоді влада повернеться у руки Ісламської Умми, щоб вона зайняла своє природне місце, визначаючи долю і шлях світу і почавши роботу по поверненню безпеки і стабільності, втрачених на глобальному рівні».

ЛАД — гніздо змов, націлених на ліквідацію палестинської проблеми

Низка арабських країн відмовилась від проекту,наданого Палестиною у Лігу арабських держав (ЛАД) проти нормалізації еміратсько-«ізраїльських» відносин. Про це повідомляє агентство «Ma’anNews» від 10.09.2020.

«Ар-Рая»: лідери «Організації звільнення Палестини» («ОЗП») і Палестинської адміністрації (ПА)довгий час не хочуть чути правду. Вони лише оспівують Арабську мирну ініціативу, знаючи, що ця ініціатива означає приниження перед євреями і колоніальним Заходом, небажання протистояти їх проектам і відмова від святинь мусульман земель Палестини. І коли Емірати порушують цю ініціативу і замінюють принцип «земля в обмін на мир» принципом «мир в обмін на мир», ЛАД не може навіть формально осудити ОАЕ за нормалізацію відносин з єврейським утворенням.

Відповідно, вимоги з боку «ОЗП» та ПА здійснити цю зрадницьку ініціативу, розцінюються як зрада. І якщо лідери хоч трохи турбуються про благословенну землю, тоді нехай відкрито заявлять про відмову від Арабської мирної ініціативи і повністю вийдуть із змовницького лігва під назвою ЛАД.

Військові угоди і домовленості у сфері безпеки, укладені з колоніальними державами — це огидна зрада

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір/Туніс зробив заяву, у якій підкреслюється: «З того часу, як у 2015 році Туніс отримав статус основного союзника США поза НАТО,країна стала передовою базою американських сил у Північній Африці під приводом розвитку туніських сил безпеки у війні з «тероризмом».

Також зазначається: «Більше за усе насторожує те, що голова Африканського командування озброєних сил США (AFRICOM) генерал Стівен Таунсенд заявив про можливість використання американської бази для надання допомоги силам безпеки Тунісу на тлі військових дій Росії у Лівії. Це означає, що AFRICOM має намір збільшити бойові сили у Тунісі під приводом навчання туніських сил безпеки і озброєних сил».

У своїй заяві Хізб ут-Тахрір засудив президента Кайса Саіда за те, що він прийняв американського генерала в Карфагенському палаці під приводом двобічної співпраці, особливо у військовій сфері і сфері боротьби з «тероризмом». При цьому AFRICOM з самого початку був розроблений для закріплення американського впливу в Африці, розграбування її багатств і колонізації її народу на додаток до боротьби з Ісламом.

Далі вказується: «Військові угоди і домовленості в області безпеки, укладені з невірними під керівництвом Америки, є державною зрадою і заборонені Шаріатом, тому що з їх допомогою невірні домінують над мусульманами та їх країнами, а також означають допомогу невірним у стеженні і вбивстві мусульман».

На завершення Хізб ут-Тахрір звертається до жителів Тунісу: «Америка не припинить політику батога і пряника у відношенні Тунісу до тих пір, поки не підніме свій прапор на клаптику нашої землі, який стане військовою базою американських сил по угоді з маріонетковими правителями мусульман. Хізб ут-Тахрір закликає жителів Тунісу, особливо володіючих впливом і силою, приєднатись до нього заради встановлення Праведного Халіфату, щоб звільнити наші землі, повернути владу у свої руки, а панування — Шаріату Аллаха. Тільки в Ісламі наш порятунок».

Чи не час талібам усвідомити американську гру?!

У столиці Катару у Досі між урядом Афганістану і рухом «Талібан» з великою міжнародною і регіональною присутністю почались мирні переговори, які були названі «історичними» і «важливими на шляху до встановлення міцного миру у країні». По це пише видання «AlJazeera» 12.09.2020.

У своєму виступі на відкритті переговорів голова політичного офісу «Талібану» мулла Абдул Гані Барадар сказав, що вони хочуть досягти миру і стабільності у країні і що необхідно враховувати інтереси усіх прошарків населення, підкресливши, що Афганістан повинен бути незалежною країною.

Зі свого боку, держсекретар США Майк Помпео, який брав участь у церемонії відкриття переговорів у Досі, сказав, що у афганського народу є історична можливість почати новий шлях для країни, схвалюючи рішення талібів не приймати у себе «терористичні групи» і підтвердивши, що США підтримує єдиний і суверенний Афганістан у внутрішньому світі.

«Ар-Рая»: «Талібан» за останні двадцять років зміг нав’язати свою присутність і завоювати великі території Афганістану. Це означає військову поразку Сполучених Штатів, через що вони намагаються втягнути «Талібан» в переговори, що стало єдиним варіантом виходу із афганського болота, щоб уникнути поразки.

«Талібан» не повинен уступати Америці і зв’язаному з нею афганському режиму і не повинен брати участь у цій брудній грі. Він повинен продовжувати війну проти Америки, вимушуючи її покинути країну приниженою і зломленою, тим більше, що це найдовша війна для озброєних сил США, і, врешті решт, послідовні внутрішні кризи примушують американців піти на цей крок.

Швидше усього, поточні переговори не принесуть швидких результатів. Проте, безперечно, керівництво «Талібану» занурилось у непотрібну трясовину, і те, що принесуть переговори, послужить тільки цілям і планам Америки у регіоні. Чи усвідомлюють таліби цю пастку?!

Мусульманські правителі змагаються у зрадництві

Бахрейн проголосив досягнення угоди про встановлення повних дипломатичних відносин з «Ізраїлем» під егідою Америки. Про це пише агентство «Anadolu» від 11.09.2020.

Згідно повідомленню офіційного інформаційного агентства королівства, це відбулось під час телефонної розмови за участю президента США Дональда Трампа, короля Бахрейну Хамада ібн Іси і прем’єр-міністра Ізраїлю» Біньяміна Нетаньяху.
Під час дзвінку король Бахрейну підкреслив необхідність досягнення справедливого і всеохоплюючого миру у якості стратегічного варіанту по формулі «дві держави» і відповідних міжнародних рішень.

Він високо оцінив ключову роль американської адміністрації та її невпинні зусилля по просуненню мирного процесу, безпеки і стабільності на Близькому Сході і зміцненню міжнародного світу.

Таким чином, Бахрейн стане четвертою арабською країною, яка підпише або погодилась підписати угоду про нормалізацію відносин з «Ізраїлем», після Єгипту (1979), Йорданії (1994) та ОАЕ (2020).

«Ар-Рая»: так званий «мир» існує тільки між режимами мусульманських країн і єврейським утворенням, оскільки ісламські народи не беруть участь у ньому. Це добре розуміють правителі-зрадники мусульман і євреї, як заявив їх прем’єр-міністр Нетаньяху, що підтверджується тим, що було опубліковано на сайті «Arabi21»: «Хештег «Бахрейнці проти нормалізації» став найбільш популярним у соціальних мережах країни за останніх декілька годин після проголошення про нормалізацію відносин Бахрейну з єврейським утворенням.

Користувачі Твіттера опублікували біля 68 тис. твітів під хештегом «Бахрейнці проти нормалізації», в яких виражалось неприйняття угоди про нормалізацію з окупантом, проголошену бахрейнським режимом. Бахрейнці відхрестились від офіційної позиції уряду по окупації. Активісти опублікували твіт наступного змісту: «Я проти угоди про нормалізацію відносин з сіоністським утворенням і вважаю його ударом у саме серце народу Бахрейну і зрадництвом жертв, принесених Уммою».

В атмосфері нормалізації і зрадництв мусульмани повинні виступити проти маріонеткових режимів і ухопитися за вервь Аллаха, приєднавшись до Хізб ут-Тахрір, щоб підняти Умму та її армії до скинення зрадницьких режимів,стерти ці чорні сторінки із історії мусульман і замінити їх сторінками слави і величі, які почнуться з повного звільнення Палестини від євреїв, після чого вона знов стане перлиною у короні ісламського світу.

Судді і юристи проти дій силових структур Аббаса

На сайті «Ma’anNews» 07.09.2020 була опублікована новина: «Служби безпеки Палестинської адміністрації закрили територію навколо судового комплексу у місті аль-Біра і не дозволили суддям і адвокатам увійти у нього, щоб провести прес-конференцію з вимогою розпуску Перехідної ради і закликом до формування постійної Вищої судової ради. Представникам ЗМІ і правозахисним організаціям також не дозволили потрапити у судовий комплекс. Зі свого боку, організація «Аль-Хак» осудила недопущення суддів, адвокатів, представників ЗМІ і правозахисників у судовий комплекс.

Події продовжились так, що двір судового комплексу почав нагадувати військову базу. Організація «Аль-Хак» вважає, що рішення про призначення суддів були прийняті у порушенні принципів і правил, регулюючих судову систему, і представляють собою порушення положень Основного закону Палестини і Закону про судову владу. Більше того, це означає волаючий напад на принцип незалежності судової системи і розділення гілок влади, і руйнує цінності чесності і прозорості як основи управління».

«Ар-Рая»: цей інцидент іще раз показав, що відмова протистояти палестинській владі призведе до іще більшої зарозумілості з їх боку по відношенню до народу Палестини. Також він показав, що виправдання словами «закон», «конституція», «судова система» і «громадянський мир» — ніщо інше, як троянський кінь,яким влада обманює наївних людей, позбавляючи їх гідного рівня життя. Закон, рішення, суди, виконавча і законодавча влада, органи безпеки і усі інші інститути — це лише інструменти злочинної групи, яка називається Палестинською адміністрацією. Вона використовує їх у здійсненні змов, інтригах і боротьбі з релігією, бажаючи позбавити людей грошей, честі і землі. Кожен щирий і благородний палестинець повинен заявити про свою непричетність до уряду, його апаратам і законам.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню