Спільнота «Свідомість»: незалежність — це прикриття неоколоніалізму, а «незалежність» Палестини — це підтримка окупації та її прибічників

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Студентська спільнота «Свідомість» організувала у Політехнічному університеті аль-Халіля акцію, у ході якої продемонструвала реальність святкування так званого «Дня незалежності».

Піднявши плакати і роздаючи листовки, активісти донесли до студентів реальність «незалежності». Також вони підкреслювали, що колонізатор змінює шляхи своєї домінації над народами і націями, коли бачить те, що люди вже не хочуть його бачити. Наприклад, після того, як колонізатор розчарувався у військових методах колонізації мусульман, він вивів свої війська, проголосивши так звану «незалежність» цих країн. Так у кожної мусульманської країни з’явилось свято «День незалежності». При цьому усі розуміють, що ніякої незалежності не існує ані в економіці, ані у політиці, ані у вираженні народної волі.

Спільнота «Свідомість» адресувала тим, хто святкує «День незалежності», низку питань:

• Хіба Палестина звільнена від окупації євреїв, щоб святкувати незалежність?

• Про яку незалежність може йти мова, коли ворожі солдати усе іще вдень і вночі штурмують райони, які знаходяться під контролем Палестинської автономії?

• Де незалежність, якщо жителі Палестини не можуть пересуватись із міста у місто без дозволу окупанта?

• Чи дійсно існує незалежність на тлі міжнародної фінансової і натуральної допомоги, яка залежить від реалізації політики донорів?

• Хіба закони і законодавчі акти, які застосовуються і призначені для прийняття в Палестині, не є схваленням культури колоніального Заходу, наприклад, Закон про захист родини, угода «CEDAW» і застосування інструкцій ЮНЕСКО в учбових програмах?

• Чи не є незалежність вивертом, закликаним обдурити народ Палестини брехливими досягненнями і героїзмом, які не звільнили ані п’яді наших окупованих земель?

У кінці публікації спільнота підкреслила важливість усвідомлення значення незалежності, написавши: «Істинна незалежність означає звільнення від волі прямого ворога — єврейського утворення і косвеного — міжнародної спільноти та їх управління нашими проблемами і інтересами, а також означає, що наша економічна, соціальна, освітня і військова політика витікає із ідеології Ісламу, а не із Всесвітнього банку, Міжнародного валютного фонду і міжнародних інститутів Організації Об’єднаних Націй. Справжня незалежність полягає у тому, щоб влада і безпека були у наших руках, а також рішення наших проблем виходило із нашої ісламської віри і правових положень, витікаючих із неї».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
18.11.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню