Йорданський режим відвертається від Палестини

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«Ізраїльський» міністр оборони Бені Ганц отримав офіційне запрошення відвідати Амман і зустрітись з королем Йорданії Абдуллахом II у найближчі дні. Ця подія, як зазначають спостерігачі, відкриє шлях до відновлення політичних переговорів між Палестиною та «Ізраїлем». По це пише сайт «Sputnik» 05.12.2020.

Саудівський сайт «Elaph» повідомив у п’ятницю ввечері від інформованого джерела, що міністр закордонних справ Йорданії Айманас-Сафаді передав запрошення через свого «ізраїльського» колегу Габі Ашкеназі у минулий четвер під час зустрічі на контрольно-пропускному пункті Алленбі (міст короля Хусейна).

Згідно заяви, опублікованої міністерством закордонних справ Йорданії, ас-Сафаді підкреслив, що «Ізраїль» повинен припинити усі заходи, які підривають шанси на досягнення справедливого миру на основі рішення «дві держави», яке уособлює незалежна палестинська держава зі столицею в окупованому аль-Кудсі у кордонах 4 червня 1967 року, щоб жити у мирі і безпеці поруч з «Ізраїлем» згідно міжнародному праву і Арабській мирній ініціативі.

«Ар-Рая»: запрошення Бені Ганца, міністра оборони єврейського утворення і одного із тих, хто проливає кров палестинців, відвідати Йорданію, демонструє ступінь зв’язку йорданського режиму з єврейським утворенням і прагнення підтримувати з ним міцні відносини, а також те, що йорданський режим працює над покращенням цих відносин після кожного неприємного інциденту.

Що стосується зустрічі ас-Сафаді і Ашкеназі, то вона показує, що йорданський режим був і залишається головною діючою особою у змові проти Палестини. Усі його зусилля скеровані на реалізацію проекту «дві держави для двох народів». Кожного разу, як шанси на досягнення так званого «миру» зменшуються, а ситуація ускладнюється, йорданський режим не залишає спроб переконати єврейське утворення у необхідності цього проекту і закликає до переговорів і зустрічей між Палестинською автономією і єврейським утворенням на основі нього.

Йорданський режим готовий продати Палестину. І це не перше зрадництво, оскільки раніше він зрадив Західний берег і мечеть аль-Акса, розігравши сценку під назвою «війна 1967 року» згідно з британським планом. А тепер він готовий зрадити і решту іншого.

Рішення палестинські проблемі вимагає зрадницьких зустрічей, жебракування у західних країн, звернення до їх проектів і дружби з єврейським утворенням. Проблему вирішать тільки ісламські армії, у тому числі йорданська, яка знаходиться у двох кроках від благословенної землі і яка знає смак перемоги, оскільки отримала блискавичну перемогу у битві при Карамі. Йорданська армія в силах повторити успіх і навіть повністю знищити єврейське утворення і звільнити мусульман Палестини від страждань.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
16.12.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню