Жителі Дейр-Абу-Машаля протистоять силам ПА

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У минулий четвер (24.12.2020) увечері жителі Дейр-Абу-Машаля, провінція Рамаллах, Палестина, стикнулись з силами безпеки, які прибули у координації з окупаційними єврейськими силами, щоб заарештувати одного із жителів села по звинуваченню, пов’язаному з п’ятничною молитвою.

Подібні заходи викликали гнів жителів села, які були розчаровані діями Палестинської адміністрації у війні проти Ісламу і розгнівані забороною п’ятничних і колективних молитов, а також введенням інших обмежень під приводом протистояння новому коронавірусу.

Жителів села шокувала поведінка служб безпеки, які прийшли цілим загоном у координації з окупаційними силами, щоб заарештувати одного із провідних діячів і проповідників, відомого своїм благочестям і хорошими манерами, який є одним із членів Хізб ут-Тахрір. Так само людей здивувала високомірність служб безпеки по відношенню до них. За словами учасників бійки, один і з керівників сил безпеки вигукнув: «Вбити його і у мене немає проблем!», — маючи на увазі юнака, який разом з рештою інших намагався завадити арешту.

Сили безпеки тероризували людей, використовуючи сльозогінний газ, стріляючи гумовими кулями і погрожуючи, що спонукало жителів села протистояти їм, кидати каміння у машини і перегороджувати дорогу.

Цей інцидент доводить ступінь гніву, до якого ПА довела людей, які побачили зухвалість влади, війну з Ісламом і його обрядами, нехтування палестинцями, їх вірою і інтересами, а також спробу проявити свою владу над ними при співпраці з окупаційними силами. Також інцидент підтверджує, що люди перебувають майже у кроці від повстання проти Палестинської адміністрації, її сваволі і безрозсудної політики.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
30.12.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню