Російська влада затримала на керченському мосту 120 активістів

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє сайт «Україна по-арабськи» 15.01.2021: «Посольство США в Україні засудило затримання на Керченському мосту 120 кримськотатарських активістів, які вирушали на судове засідання по «справі Хізб ут-Тахрір».

Американське посольство на своїй сторінці у «Твіттері» виразило занепокоєність щодо переслідувань і затримань, практикуємих російською окупаційною владою у Криму.

«Ми вкрай занепокоєні тим, що російська влада переслідує і затримує 120 кримських татар просто тому, що вони виразили своє незадоволення незаконним затриманням своїх співгромадян. Ми підтримуємо розслідування цих незаконних арештів українською поліцією», — підтвердили у посольстві США.

У понеділок 11 січня 2021 року російська влада затримала 120 кримських татар, які направлялись в Ростов-на-Дону для участі у судовому засіданні по білогорській «справі Хізб ут-Тахрір».

Зазначимо, що посли європейських країн в Україні також закликали Росію звільнити засуджених по «справі Хізб ут-Тахрір».

«Ар-Рая»: незалежно від того, які цілі переслідують Америка і Європа, засуджуючи злочин російської влади, ця новина підтверджує ступінь ненависті Росії до Ісламу і мусульманам і її прагнення запобігти відродженню Ісламу. З цими міркуваннями вона заборонила діяльність Хізб ут-Тахрір, включивши партію у список «терористичних організацій», а потім переслідуючи і саджаючи у в’язниці її членів на тривалі строки. Хіба можуть після такого ісламські групи, зокрема — палестинські, чекати від Росії чогось хорошого?

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
20.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню