Зустрічай Рамадан теплими обіймами!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Всевишній Аллах наділив місяць Рамадан височайшими достоїнствами.

Повідомляється від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الصَّلَوَاتُ الْخَمْسُ، وَالْجُمْعَةُ إِلَى الْجُمْعَةِ، وَرَمَضَانُ إِلَى رَمَضَانَ، مُكَفِّرَاتٌ مَا بَيْنَهُنَّ إِذَا اجْتَنَبَ الْكَبَائِرَ

«Здійснення п’яти щоденних молитов, участь у кожній наступній п’ятничній молитві після попередньої і дотримання посту в кожен наступний Рамадан після попереднього спокутують гріхи, скоєні між ними, якщо чоловік не робив тяжких гріхів» (хадіс вивели Муслім і Ахмад, а також Бухари в книзі «Ат-Таріх аль-Кабір»). Від Абу Хурайри повідомляється, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

رَغِمَ أَنْفُ رَجُلٍ ذُكِرْتُ عِنْدَهُ فَلَمْ يُصَلِّ عَلَيَّ، وَرَغِمَ أَنْفُ رَجُلٍ دَخَلَ عَلَيْهِ رَمَضَانُ فَانْسَلَخَ قَبْلَ أَنْ يُغْفَرَ لَهُ، وَرَغِمَ أَنْفُ رَجُلٍ أَدْرَكَ عِنْدَهُ أَبَوَاهُ الْكِبَرَ فَلَمْ يُدْخِلَاهُ الْجَنَّةَ - قَالَ رِبْعِيٌّ: وَلَا أَعْلَمُهُ إِلَّا قَدْ قَالَ: أَوْ أَحَدُهُمَا

«Нехай спіткає приниження того чоловіка, який не закличе на мене благословення, коли в його присутності згадають про мене ! Нехай спіткає приниження того чоловіка, для якого прийшов місяць Рамадан і завершився перш, ніж йому було прощено! Нехай спіткає приниження того чоловіка, батьки якого досягли старості при його житті, але вони не завели його в Рай!». Рибій сказав: «І я думаю, що він сказав: «…або один із них» (хадіс вивели Ахмад, Тірмізі, Ібн Хузайма і Хакім з хорошим існадом). Від Абу Хурайри (р.а.) повідомляється, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِذَا دَخَلَ رَمَضَانُ فُتِّحَتْ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ وَغُلِّقَتْ أَبْوَابُ جَهَنَّمَ وَسُلْسِلَتْ الشَّيَاطِينُ

«Коли приходить місяць Рамадан, відкриваються врата Рая, а врата Пекла запираються, і шайтани сковуються ланцюгами» (вивели Бухарі, Муслім, Насаі, Ахмад, Ібн Хіббан і Дарімі). Повідомляється від Абу Хурайри (р.а.),що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

«Тому, хто під час Рамадану буде поститись з вірою і надією на нагороду Аллаха, пробачаться його колишні гріхи» (Бухарі,Насаі, Ібн Маджа, Ахмад і Ібн Хіббан). Повідомляється від Ібн Аббаса (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

عُمْرَةٌ فِي رَمَضَانَ تَعْدِلُ حَجَّةً

«Здійснення умри в Рамадані рівнозначно здійсненню хаджу» (Ібн Маджа, Насаі, Ахмад).

Хочемо нагадати у цьому благословенному місяці про те, яке яскраве минуле було у мусульман. Для наших пращурів Рамадан був місяцем покори, перемог і великих справ. Ми повинні залишити гріхи біля воріт цього священного місяця і зрозуміти, що сьогодні головний гріх полягає у тому, що мусульмани не працюють над встановленням Праведного Халіфату.

По-перше, володарі сили і впливу повинні використати те, чим наділив їх Аллах, щоб допомогти релігії і мусульманам. Так вони вшануються звання ансарів, про яких говориться в Корані:

وَالَّذِينَ آَمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالَّذِينَ آَوَوْا وَنَصَرُوا أُولَئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقّاً لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ

«Ті, які увірували, здійснили переселення і бились на шляху Аллаха, а також ті, які дали притулок і надали їм допомогу, є істинно віруючими. Їм уготовані прощення і щедрий прожиток» (8:74).

Настав час для них надати допомогу Хізб ут-Тахрір. Нехай згадають своїх братів, які надали допомогу Посланцю Аллаха ﷺ у встановленні Першої Ісламської Держави в Медині. Нехай згадають, що сказав Посланець Аллаха ﷺ матері Саада ібн Муаза (р.а.), яка оплакувала свого сина:

لِيَرْقَأْ (لِيَنْقَطِعْ) دَمْعُكِ، وَيَذْهَبْ حُزْنُكِ؛ فَإِنَّ ابْنَكِ أَوَّلُ مَنْ ضَحِكَ اللَّهُ لَهُ، وَاهْتَزَّ لَهُ الْعَرْشُ

«Нехай перестануть текти твої сльози і нехай покине тебе сум. Твій син став першим, кому посміхнувся Аллах, і від смерті якого похитнувся Трон».

По-друге, активні прошарки суспільства, включаючи студентів, молодь та інших, повинні відвідувати уроки (халакати) в Хізб ут-Тахрір і вивчати ісламську ідеологію, акиду і систему, оскільки це — єдине знаряддя змін. В цьому вони повинні подражати сподвижникам Пророка ﷺ, які прийняли Іслам і приєднались до згуртування у своєму розквіті сил, що дозволило їм глибоко вивчити Іслам і стати носіями заклику.

По-третє, мусульмани, які не можуть увійти в Хізб ут-Тахрір і відвідувати його уроки, повинні надавати підтримку тим, хто вже встав на цей шлях, повинні вивчати просвіту Хізба, книги і публікації, брати участь в семінарах, симпозіумах і маршах,збільшуючи кількість послідовників партії і демонструючи прихильність Ісламу і зречення від невірних і лицемірів.

Продемонструйте свою любов до Аллаху і Його релігії в цьому священному місяці, а також прагнення застосувати Шаріат! Можливо, саме вашими руками Аллах підніме цю релігію і встановить державу Ісламу.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
14.04.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню