Огляд новин газети «Ар-Рая» 28.04.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Сімнадцяте число місяця Рамадан — це день битви при Бадрі, битви аль-Фуркан (розділяюча), тому що в цей день Аллах розділив правду і брехню. Той день став першою перемогою, яку мусульмани отримали над невірними у затишку своєї держави і під керівництвом свого правителя — Посланця Аллаха ﷺ. Настав час і нам засукати рукава у цей священний місяць, щоб повторити успіх битви при Бадрі, встановивши Халіфат за методом пророцтва, після чого Аллах проведе відмінність між табором віри і істини та між табором невір’я і брехні.

 

Вилучи користь із Рамадану, о, той, хто поститься!

Рамадан — місяць джихаду на шляху Аллаха, місяць перемог і завоювань. Історія записала найбільші перемоги мусульман в цьому місяці. Битва при Бадрі відбулась в Рамадан. Мекка була відкрита в Рамадан 2 року по хіджрі. Андалусія була завойована в місяць Рамадан в 88 році по хіджрі. Битва при Пуатье (Битва когорти шахідів) відбулась у перший день Рамадану 114 року по хіджрі, а мусульманські війська у ті роки дійшли до стін Франції. Завоювання Аморія відбулось 6 Рамадану 222 року по хіджрі. Битва при Хаттіні, в якій мусульманські війська очолив ан-Насір Салахуддін аль-Айюбі, відбулась у місяці Рамадан. Битва при Айн-Джалуті, в якій на чолі мусульман стояв султан Кутуз, відбулась в Рамадан. Константинополь був завойований османським султаном Мухаммадом Фатіхом і його праведними воїнами у 826 році по хіджрі у місяць Рамадан. Це завоювання стало найбільшою перемогою мусульман над Візантійською імперією.

О, ті, хто моляться і постяться! Хіба ви не хочете повторити великі подвиги своїх пращурів у місяць Рамадан?! Ваші попередники записали в історію Рамадану найбільші перемоги, виконуючи благу звістку Посланця Аллаха ﷺ. Чи не настав час завоювати Рим після того, як вони завоювали Константинополь?! Хіба ви не сумуєте по дням слави і честі?! Хіба ви не сумуєте по дням перемог і завоювань?! Чи не хочете ви зустрітись з Аллахом в тому положенні, в якому Він буде задоволений вами?! Чи не бажаєте ви смерті шахіда на шляху Аллаха?! Чи не бажаєте ви вдоволення свого Господа?! Чи не сумуєте ви по Раю, ширина якого рівна ширині небес і землі?!

Якщо ви хочете усього цього, то приєднуйтесь до нас, щоб вшануватись допомоги Аллаха через застосування Шаріату в усіх сферах життя після того, як буде встановлений Другий Праведний Халіфат.

Знайте, що усунення того зла, на яке ми наражаємось вдень і вночі від рук колоніальних держав і їх агентів в наших країнах, неможливо тільки за допомогою молитви і посту. Окрім цього ви повинні працювати, щоб запровадити на землі релігію Аллаха і піднести її над усіма іншими образами життя, заснувавши Халіфат за методом пророцтва. Після цього Рамадан знов стане місяцем перемог і завоювань. Скинення нинішніх режимів і встановлення держави Халіфат — це не тільки питання життя і смерті, але і обов’язок, покладений на мусульман Аллахом. Невиконання цього обов’язку поруч з мовчанкою про злочини ваших правителів погіршать ваше положення у цьому мирському житті, а у наступному житті це обернеться гнівом і покаранням Всевишнього Аллаха. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ لَا يُعَذِّبُ الْعَامَّةَ بِعَمَلِ الْخَاصَّةِ حَتَّى يَرَوْا الْمُنْكَرَ بَيْنَ ظَهْرَانَيْهِمْ وَهُمْ قَادِرُونَ عَلَى أَنْ يُنْكِرُوهُ فَلَا يُنْكِرُوهُ فَإِذَا فَعَلُوا ذَلِكَ عَذَّبَ اللَّهُ الْخَاصَّةَ وَالْعَامَّةَ

«Аллах не карає народ за дії окремих осіб, поки цей народ не бачить зло, скоюване цими окремими особами, і, будучи здатним змінити його, не робить цього. Коли вони вчиняють так, Аллах карає їх усіх» (Ахмад).

Так вилучіть же користь із цього місяця, о, мусульмани! Підкоряйтесь Аллаху і працюйте над скиненням правителів, яких над вами встановив невірний колонізатор. Встановіть Халіфат на руїнах нинішніх режимів. Тільки Халіфат здатен захистити вас і зберегти вашу єдність, а також вселити страх у серця ваших ворогів. Аллах говорить:

إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ ، وَرَأَيْتَ النَّاسَ يَدْخُلُونَ فِي دِينِ اللَّهِ أَفْوَاجاً ، فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ كَانَ تَوَّاباً

«Коли прийде допомога Аллаха і настане перемога, коли ти побачиш, як люди натовпами обертаються в релігію Аллаха,віддай же хвалу Господу своєму і попроси у Нього пробачення. Воістину, Він — Приймаючий покаяння» (110:1–3).

 

Події в аль-Кудсі підтверджують зречення правителів від Умми і доводять нужду палестинців в мусульманських арміях

Беззбройні жителі аль-Кудса, надавши урок єврейським поселенцям, протистоячи їх огидним закликам і рухам, підтвердили свій статус рібата і те, що вони не ідуть на підлості у відношенні своєї релігії. Ці події також підтверджують той факт, що народ Палестини, а також усі мусульмани — в одному таборі, а їх правителі — в іншому таборі, таборі ворогів. Ані Палестинська адміністрація, що вступила в координацію з євреями у сфері безпеки, ані так звані «опікуни і хранителі аль-Акси», ані ті, хто претендує на цей статус, як правителі Туреччини і Саудівської Аравії, ані рувайбідати держав Перської затоки і решта тиранів не турбуються про те, що відбувається з палестинським народом і яка агресія на них обрушується.

Якщо б ці люди хоч трохи переживали за Палестину, то негайно мобілізували б свої армії, щоб допомогти аль-Кудсу і його жителям. Але вони і пальцем не поворухнуть, якщо не враховувати деякі «засудження», «вираження занепокоєння» і «звернення до міжнародної спільноти», а також торгівлю позиціями жителів аль-Кудса та усієї Палестини, у той час як вони володіють арміями і зброєю, достатніми для звільнення мечеті аль-Акса і усієї Палестини від моря до річки. Напади євреїв різко почастішали в останній час з причини нормалізації з правителями мусульман і згідно з прагненням втілити план по просторовому і часовому розділенню мечеті аль-Акса. Буйство єврейського утворення і поселенців зупинять тільки серйозні кроки Ісламської Умми, результатом яких стане скинення зрадницьких правителів і присяга на вірність єдиному халіфу, разом з якими армії вирушать звільняти Палестину і аль-Аксу.

Правителі Судану продовжують пропонувати підношення лояльності Заходу і єврейському утворенню

У понеділок 19.04.2021 на спільному засіданні Суверенна рада Судану і Рада міністрів Судану остаточно змінили Закон про бойкотування єврейського утворення, прийнятого у 1958 році. Міністр юстиції Судану Насруддін Абдульбарі об’явив про рішення суданської влади, написавши у «Твіттері»: «Нещодавно на спільному засіданні Суверенної ради і Ради міністрів ми схвалили скасування Закону про бойкотування «Ізраїлю».

В своєму коментарі інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Судані написав: «Ось як нові правителі Судана продовжують пропонувати підношення лояльності і покори колонізатору. Вони коять діяння, які огидні для усієї Умми, і суданського народу — зокрема, незважаючи на їх заборонність по Ісламу і навіть на зрадництво у відношенні Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих. Нові правителі думають, що це допоможе переконати їх хазяїв в Білому домі зберегти за ними владу в Судані. Але їх надії не виправдаються. Це підтверджують два правила.

По-перше, будь-які правителі, які зайняли трони чи посади, не принесуть нічого хорошого до тих пір, поки вони не проголосять про застосування Шаріату у якості конституції і закону, а усі гасла свободи і демократії — ніщо інше, як мильний пузир, закликаний обдурити пригноблених і знедолених. По-друге, усі, хто прийшов після революцій і народних рухів, пов’язані з зовнішніми силами або використовуються ними з метою збереження колонізатора і його інтересів. Причина цього полягає у тому, що Іслам виступає у якості мірила представленої альтернативи. Немає порятунку для Умми, окрім як у встановленні Праведного Халіфату за методом пророцтва».

 

Хусіти як і раніше утримують членів Хізб ут-Тахрір

З місяця Раджаб і досі хусіти утримують у в’язниці шістьох членів Хізб ут-Тахрір/Ємен. При цьому заарештовані не скоїли ніякого злочину, а лише працювали над застосуванням положень Ісламу на землі і позбавленням панування усіх інших.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені пише у своєму прес-релізі: «У цей благословенний місяць ми піднімаємо руки і просимо Аллаха помстися несправедливим правителям хусітів, які наповнили тиранією землю».

Також в заяві вказується: «Акти несправедливості, в тому числі — арешти членів Хізб ут-Тахрір, скеровані на досягнення інтересів невірного Заходу і його помічників у війні проти заклику до створенню Халіфату, яку невірні ведуть для запобігання поверненню Ісламу до влади після сторічної відсутності. Хізб ут-Тахрір звертає своє бачення і думки тільки до Аллаху в досягненні своєї мети по створенню Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва».

 

Пакистан придушує демонстрантів, які вимагають висилки французького посла у відповідь на ображання Посланця Аллаха ﷺ

Коментуючи придушення пакистанськими силами демонстрантів, які вимагали вигнання посла Франції за ображання Посланця Аллаха ﷺ, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Пакистані пише: «Злочинний режим загострив ситуацію, відмовившись вислати французького посла, хоча і пообіцяв це. Пакистанський режим кожним словом і дією прагне задовольнити своїх хазяїв-хрестоносців, знаючи слова Аллаха:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ

«Іудеї і християни не будуть задоволені тобою, поки ти не будеш дотримуватись їх релігії» (2:120)».

В заяві зазначається: «Злочинний режим стверджує, що він уособлює світ, але при цьому проливає мусульманські кров, як і його хазяї-хрестоносці».

На завершення Хізб ут-Тахрір звертається до військових сил Пакистану: «Чи не знайдеться серед вас чоловіків, які захистять Посланця Аллаха ﷺ і кров мусульман, надавши нусру Хізб ут-Тахрір, щоб встановити Халіфат? Після цієї нусри у мусульман знов з’явиться справедливий халіф, який використовує війська для захисту ісламських святинь. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّمَا الإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Муслім)».

 

Палестина не потребує об’єктивності британських шкільних підручників. Злочини Британії і єврейського утворення закарбовані в пам’яті палестинців

Економіст і математик Івар Екланд, колишній ректор Паризького університету в Дофіні, у статті, опублікованій в особистому блозі на французькому сайті «Mediapart», заявив, що шкільні підручники по історії в Британії були таємно переписані, і це приховали від всебічної уваги, щоб викреслити палестинський нарратив. Він також вказує, що звіт Британського комітету палестинських університетів виявив сотні поправок, внесених у британські шкільні підручники. Як вказується, поправки включали видалення чи пом’якшення багатьох строк про насильство і агресію євреїв.

У той же час, підкреслюється у звіті, систематично у підручники додаються строки про насильство і агресію арабів і палестинців.

У своєму коментарі до цієї статті інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині пише: «Таким чином, Британія продовжує свою низку злочинів проти мусульман. Вона намагається приховати злочин, який полягає у створенні єврейського утворення в самому серці Умми Ісламу. Вона добивається цього шляхом спотворення фактів і подій, а також фальсифікації історії таким чином, щоб зберегти безпеку єврейського утворення і виставити його жертвою в очах нової британської молоді, а палестинців показати терористами. Але рішення палестинської проблеми не залежить від британських підручників, а злочини єврейського утворення не можуть бути приховані шляхом їх змінення. Злочини Британії і єврейського утворення закарбовані в пам’яті Ісламської Умми, яка готується остаточно прокинутись і знищити єврейське утворення, а потім закликати Британію до відповідальності за усі злочини».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
28.04.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню