Огляд новин газети «Ар-Рая» 21.04.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В цей благословенний місяць усі мусульмани докладають зусиль у підкоренні Аллаху і читанні Корану, відповідаючи на слова Посланця ﷺ:

قَدْ جَاءَكُمْ شَهْرُ رَمَضَانَ، شَهَرٌ مُبَارَكٌ، افْتَرَضَ اللَّهُ عَلَيْكُمْ صِيَامَهُ، تُفْتَحُ فِيهِ أَبْوَابُ الْجَنَّةِ، وَتُغْلَقُ فِيهِ أَبْوَابُ الْجَحِيمِ، وَتُغَلُّ فِيهِ الشَّيَاطِينُ، فِيهِ لَيْلَةٌ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ، مَنْ حُرِمَ خَيْرَهَا فَقَدْ حُرِمَ

«Прийшов до вас Рамадан — благословенний місяць, в якому Аллах зобов’язав вас поститись. Під час цього місяця відкриваються врата Рая, врата Пекла зачиняються, а шайтани заковуються ланцюгами. В ньому є Ніч, яка краще тисячі місяців. Хто позбавлений її блага, той істинно позбавлений» (Ібн Абу Шайба). Немає сумніву, що мусульмани своєю старанністю прагнуть до великої нагороди, проте іще більша нагорода належить за застосування Корану в усіх життєвих справах. Саме з цією метою Аллах ниспослав Свою Книгу. Аллах говорить:

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням і стережись їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах» (5:49).

 

Право на повернення — небезпечна пастка

Серед жителів Шаму бурно обговорюється те, що турецький режим Ердогана у співпраці з лідерами повстанських фракцій поверне їх у свої дома, із яких вони були вимушені вдатись до втечі при співучасті того же турецького режиму і ти же лідерів фракцій.

Тому було піднято гасло «право на повернення»,яке раніше підіймалось палестинцями. Але по спливанню десятків років і з причини підсилення змов серед них це гасло або було повністю забуто, або дуже сильно ослабло.

Гасло повернення увійшли у вжиток серед жителів таких міст Шаму, як Хан-Шейхун, Маарат, Саракіб, Кафр-Нубль, Талль-Ріфат, Хомс і звідки люди були вимушені втікати в результаті здійснення міжнародних змов. Повернутись додому стало найбільшим бажанням тих, хто живе зі соєю родиною у наметі, який не захищає ані від зимового холоду, ані від літньої спеки, не говорячи вже про утискання з боку сил безпеки повстанських фракцій. Зрадники, які стали причиною страждань людей, прикрашають для них гасло «право на повернення» і намагаються повернути їх у підкорення злочинному режиму за допомогою політичного рішення, що нав’язує Америка, яка обіцяє припинити кровопролиття серед жителів Шаму і покласти край їх стражданням і нещастям.

Проте трагедії і лиха, які переживають жителі Шаму, які покинули свої міста і села, а також їх бажання повернутись у свої дома, не повинні перешкоджати їм бачити речі такими, які вони є. Незважаючи на усе це, вони повинні усвідомити небезпеку міжнародних, регіональних і місцевих інтриг і змов, задуманих проти них з метою остудити їх запал до революції, а потім знищити усі їх прагнення і примусити їх забути про принесені жертви.

Питання, яким повинен задатись кожен, полягає у наступному: чи може той, хто був і залишається причиною трагедії жителів Шаму, проявити до них співчуття і милосердя, а також зацікавленість в захисті їх інтересів?!Або його заклики до американському політичному рішенню і прагнення реалізувати його, а потім проголошення гасла «право на повернення» — ніщо інше, як виверт і обман, щоб повернути їх до життя під тиском тиранії і рабства на тлі правління світського тиранічного режиму, який служить Америці — ворогу Ісламу і мусульман?!

Жителі Шаму повинні усвідомити, що гасло «право на повернення» — і навіть саме повернення у нинішніх умовах і в рамках американського політичного рішення — не покладе край їх стражданням, а тільки збільшить їх. Більше того, повернення в існуючих обставинах вимусить їх забути про принесені жертви, які вони продовжать приносити після повернення.

Народ Шаму повинен зрозуміти, що єдине рішення, як поверне їм дома, захистить честь і не дозволить жертвам і шахідам піти безслідно, полягає у виправленні революції і дотриманні її констант і цілей, головним чином — у скиненні злочинного режиму з усіма його стовпами і символіками і встановленні панування Ісламу у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва, який передвіщав Посланець Аллаха ﷺ, сказавши:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةٌ عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат за методом пророцтва» (Ахмад). Це — доказ того, що Халіфат повернеться після правління тиранії.

Так нехай же народ Шаму прислухається до слів Хізб ут-Тахрір, який веде діяльність з метою встановлення Праведного Халіфату. Тільки в Халіфаті порятунок і велич Умми! Аллах говорить:

وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِأَعْدَائِكُمْ وَكَفَى بِاللَّهِ وَلِيّاً وَكَفَى بِاللَّهِ نَصِيراً

«Аллаху краще знати ваших ворогів. Досить того, що Аллах є Покровителем! Досить того, що Аллах є Помічником!» (4:45).

 

Візит суданської делегації в єврейське утворення — жебрацтво і зрадництво

У ЗМІ поширилась новина про те, що у склад суданської делегації, які вирушила в «Ізраїль»,увійшли директор Служби загальної розвідки Судану генерал Джамалуддін Абдульмаджид і голова Управління військової розвідки Ясір Мухаммад Усман. Джерела припустили, що у складі делегації був і міністр юстиції Насруддін Абдульбарі, а також інші військові і політики, і що делегація прибула у єврейське утворення у п’ятницю чи суботу, що співпало зі святкуванням так званого «дня незалежності» єврейського утворення. Це стало першим офіційним візитом такого роду, навмисно зробленим під час святкування для окупації Палестини і мечеті аль-Акса.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Судані опублікував прес-реліз, в якому зазначається: «Мета візиту — привітати єврейське утворення з окупацією благословенної землі, що розцінюється зрадництвом у відношенні Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих,і визнанням єврейського утворення, яке не виражає думку мусульманського населення Судану, бажаючого звільнення Палестини і мечеті аль-Акса, а також усіх окупованих мусульманських країн. Таке дешеве визнання обернеться ганьбою для уряду Судану, який намагається випрошувати економічні вигоди, але це принесе їм тільки міраж і гнів Господа. Хто поставив своє рішення в залежність від невірного колонізатора чи окупанта, той ніколи не знайде нічого хорошого. Тому недивно, що цей уряд зближується з нащадкам свиней і мавп».

 

Зустріч в Пафосі — політичний крок у підтримку єврейського утворення

У п’ятницю 16.04.2021 на Кіпрі відбулась зустріч міністрів закордонних справ єврейського утворення, ОАЕ і Греції. У ході зустрічі пройшли переговори, які, за словами учасників, відображають «обличчя, яке змінюється» Близького Сходу. Міністр закордонних справ єврейського утворення Габі Ашкеназі на прес-конференції у портовому місті Пафос заявив:«Ця нова стратегічна співпраця простирається від берегів Перської затоки до Середземного моря і Європи».

Коментуючи дану подію, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині пише: «Ця зустріч закликана услужити єврейському утворенню, прокласти шлях до взаєморозумінню щодо дослідження знайденого у східному Середземномор’ї газу і улагодити деякі політичні і економічні питання, а також питання безпеки на користь євреїв. Зустріч продемонструвала ступінь турботи учасників щодо безпеки і інтересів єврейського утворення. Таким є істинне обличчя цих країн і режимів і таким є їх менталітет, яки розділяє і приймає окупацію, грабування і змову проти мусульман. Ця зустріч — ніщо інше, як новий епізод у серії триваючих змов по палестинському питанню».

 

Правителі мусульман нагороджують Китай за утискання уйгурів

Міністр закордонних справ Китаю Ван И відвідав три мусульманські країни між 24 і 27 березня 2021 року, а саме — Саудівську Аравію, Туреччину і Іран. Китайський політик провів переговори з наслідним принцом Саудівської Аравії, президентом Туреччини і президентом Ірану. Він підписав угоду з Іраном і заявив про прихильність Туреччини розвитку стратегічного партнерства з Китаєм.

«Ар-Рая»: ці та інші режими в ісламських землях не стурбовані проблемами мусульман і не бажають надати їм підтримку. Усе, що їх турбує — це отримання торгових та економічних вигід. Вони готові зробити поступки з питань, хвилюючих мусульман, так само ж, як уступили Палестину євреям, як залишили без допомоги мусульман-рохінджа в М’янмі, як уступили Кашмір Індії, а південний Кіпр — грекам. Більше того, вони відмовились від застосування Ісламу і поширення його по усьому світу.

Ми іще раз переконуємось у тому, що необхідно працювати над скиненням цих режимів, тому що вони не піклуються про Іслам, продають мусульман і зміцнюють свої відносини з ворогами Ісламу і пригноблювачами мусульман. Цей обов’язок лягає на усіх мусульман. Вони повинні виступити єдиною силою проти своїх правителів, щоб надати допомогу релігії Аллаха і врятувати усіх пригноблених. Але для цього вони повинні відповісти на заклик Хізб ут-Тахрір і приєднатись до діяльності по встановленню Праведного Халіфату.

 

Уряд Данії штовхає сирійських біженців до смерті

Данія вирішила скасувати тимчасові види на проживання для сирійських біженців в рамках підготовки до їх повернення у свою країну, виправдовуючи це «покращенням ситуації з безпекою у Дамаску». Датський міністр по справам імміграції Маттіас Тесфай заявив, що його країна раніше повідомляла сирійським біженцям, що дозволи на проживання в Данії є «тимчасовими». Таким чином, Данія стала першою європейською країною, яка позбавила сирійських біженців видів на проживання. На тлі цього біженець Акрам Батхіш, який проживав в Данії, помер від раптового серцевого нападу після отримання рішення про позбавлення виду на проживання.

«Ар-Рая»: ця новина підтверджує, що те, що відбувається в Сирії, є глобальним хрестовим походом проти Ісламу і мусульман. Немічний світ одностайно виступив проти революції Умми в Сирії і вирішив завадити їй досягти своєї цілі по створенню Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва. Злочинний світ мобілізував усі свої міжнародні і релігійні, такі як Іран з його ліванською партією «Хізбалла», Росію, Туреччину, Саудівську Аравію та інших, а також брудні політичні гроші. І навіть Данія хоче повернути тирану-злочинцю сирійських біженців,які втекли від різанини, в’язниць і бочкових бомб. Це і є той цинічний погляд на людей, який характеризує політику у відношенні біженців в усьому Європейському Союзі. Фасад Європи, окрашений гуманністю і захистом прав людини, за яким на протязі десятиріч ховалась ліберальна європейська культура, розсипався і обнажив її аморальні і расистські цінності.

 

Вони хочуть звертатись на суд до тагуту, хоча їм наказано не вірувати в нього

Під час свого візиту у вівторок, 6 квітня 2021 року, в мавзолей Хабіба Бургіби президент Тунісу Кайс Саід сказав: «Клянусь Кораном, я поважаю конституцію». Потім він похвалив Бургібу за те, що той, на його думку, звільнив суспільство і розуми в усіх сферах життя. Потім він додав: «Я — мусульманин і пишаюсь своїм Ісламом, і кожен мусульманин хоче досягти цілей Ісламу. Скажи:«Я увірував в Аллаха», — а потім дотримуйся прямоти. Але є ті, хто хоче повернутись до невігластва в усіх його значеннях».

З свого боку, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Тунісі зазначив в заяві для преси: «Клятва поважати рукотворну конституцію, яка виключає Іслам із життя суспільства, є злочином в релігії Аллаха. Президент Саід суперечить сам собі, коли виражає гордість за свій Іслам і в той же час хвалить колишнього президента Бургібу, який боровся з Ісламом».

В заяві також зазначається: «Іслам — це універсальна система, а не індивідуальні рішення чи цілі, які людина може інтерпретувати згідно зі своїми забаганками і бажаннями».

Потім задається питання: «Хіба можна говорити про прямоту, коли закони Ісламу відсутні, а Шаріат замінений неісламським законодавством?!».

На завершення офіс Хізб ут-Тахрір пише: «Гасло, висунуте туніським народом у 2010 році, було ясним: «Народ хоче скинення режиму». Воно означало відмову від рукотворної системи на користь нової системи, заснованої на ісламських переконаннях, а не на користь тієї, яка подібна джамахірії. Аллах говорить:

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ آمَنُوا بِمَا أُنْـزِلَ إِلَيْكَ وَمَا أُنْـزِلَ مِنْ قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاكَمُوا إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُوا أَنْ يَكْفُرُوا بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَنْ يُضِلَّهُمْ ضَلالا بَعِيداً

«Хіба ти не бачив тих, які заявляють, що вони увірували у ниспослане тобі і в ниспослане до тебе, але хочуть звертатись на суд до тагуту, хоча їм наказано не вірувати в нього? Диявол бажає ввести їх в глибоку оману» (4:60)».

 

Рада міністрів Судану скасувала Закон про бойкотування єврейського утворення

Як пише видання «AlJazeera» 06.04.2021, «Рада міністрів Судану схвалила скасування закону про бойкотування «Ізраїлю» який був прийнятий у 1958 році, що стало останнім кроком на шляху нормалізації відносин між Суданом і «Ізраїлем».

Закон про бойкотування «Ізраїлю» забороняє суданцям укладати угоди з особами, які мають «ізраїльське громадянство», або компаніями, що належать їм, як і забороняє торговий обмін з «Ізраїлем» і імпорт товарів, вироблених повністю чи частково в «Ізраїлі», а порушення карається позбавленням волі строком на 10 років поруч зі штрафом».

«Ар-Рая»: після скасування закону про бойкотування єврейського утворення суданцям дозволено укладати угоди з тими, хто окупував благословенні землі Палестини,або з компаніями, які належать їм. Також тепер дозволяється торгувати з єврейським утворенням і імпортувати товари, повністю чи частково вироблені в «Ізраїлі», хоча раніше це каралось позбавленням волі строком на 10 років поруч зі штрафом. Це означає, що злочинний перехідний уряд Судану підштовхує людей до нормалізації відносин з єврейським утворенням.

Обов’язок народу Судану — скинути маріонетковий уряд, який прийшов до влади на хвилі революції, і навіть викоренити усю систему, а не міняти її голову і деяких людей, як це трапилось з режимом аль-Башира, а потім встановити Другий Праведний Халіфат по методу пророцтва, щоб звільнити благословенну землю і очистити мечеть аль-Аксу.

 

Чим довше правлять тирани, тим сильніше несправедливість

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Сирії опублікував заяву, в якій зазначив:«Будь-який пацієнт, який відкладає лікування, слабшає. Це повністю відповідає нашій реальності, де в ролі хвороби виступають тирани і беззаконники. Тому чим більше ми мовчимо і відкладаємо їх скинення, тим сильніше їх тиранія і тим більше росте ціна змін».

Також зазначається: «Відсутність правильного діагнозу відкладає успіх у лікуванні, незважаючи на усі жертви і щирі зусилля. Пацієнту потрібен досвідчений лікар. Так само ж і Умма потребує свідомої групи, яка здатна виявити причину небезпечної хвороби і провести відповідне лікування».

Далі в заяві підкреслюється: «Хізб ут-Тахрір дотримується думки, що відсутність правління Ісламу і панування стражів інтересів Заходу і його систем — це і є справжня хвороба. Тому наша головна задача полягає у тому, щоб відновити ісламський образ життя у державі Халіфат. Ми повинні розуміти, що жертви, які ми принесемо на правильному шляху, набагато менше, аніж ті страждання, які ми переживемо, якщо тиранія залишиться на місці».

 

Америка розглядає Бангладеш як пішака стратегії по підсиленню Індії і послабленню Китаю

На тлі візиту спеціального посланця президента США з питань клімату Джона Керрі в Бангладеш Хізб ут-Тахрір опублікував заяву, зазначивши, що Бангладеш розглядається як пішак в американській стратегії, скерованої на зміцнення позицій Індії в Тихоокеанському регіоні і запобігання розширенні впливу Китаю.

В своїй заяві інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Бангладеш також підкреслив: «Буде спостерігатись подальше втручання США під прикриттям боротьби зі зміненням клімату, а військові і інші ключові ресурси Бангладеш будуть використовуватись у якості палива для служіння інтересам Сполучених Штатів і Індії так само ж, як Америка раніше використовувала Пакистан у благо Індії».

Далі вказується: «Тому п’ятиденний візит командуючого індійською армією в Бангладеш під приводом зміцнення оборонних відносин по ряду стратегічних питань треба розглядати через ту ж призму. Більше того, під приводом нарощування потенціалу і розвитку інфраструктури для подолання кліматичної кризи Бангладеш буде усе більше потрапляти у «пастку кліматичного боргу» в угоду колонізатору. Проамериканські активісти в Бангладеш вже почали розставляти цю економічну пастку, заявляючи, що Сполучені Штати несуть велику моральну відповідальність за наслідки глобального потепління. Ця раптова стурбованість Америки — ніщо інше, як реалізація свого зловмисного порядку денного за допомогою використання наших ресурсів в своїх інтересах під видом боротьби зі зміненням клімату».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню