Наша сила — в Ісламі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Жодна ідеологія та її система не терплять втручань іншої ідеології. Ідеологія або застосовується повністю, або зовсім зникає. Таким є порядок, встановлений Аллахом на землі.

Коли ісламська система застосовувалась, вона нічого не запозичувала від сторонній воззрінь. Так само справа обстояла з комуністичною чи соціалістичною системами до самого розпаду Радянського Союзу. І так само справа обстоїть з капіталістичною системою, яка панує у світі сьогодні.

Звідси ми можемо зрозуміти причину розпаду Халіфату. З одного боку, над цим працювали країни невір’я, поширюючи неісламські концепції, такі як патріотизм, націоналізм та інші. З іншого боку, самі мусульмани допомогли їм, прийнявши ці концепції. Таким є порядок Аллаха у здійсненні змін. Аллах говорить:

إِنَّ اللَّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ

«Воістину, Аллах не змінює положення людей, поки вони не змінять самих себе» (13:11).

Коли ансари змінили самих себе, обернувшись в Іслам і залишивши застосовувану над ними родоплемінну систему, Аллах вшанував Посланця Аллаха ﷺ перемогою-нусрою, яка дозволила заснувати першу Ісламську Державу, що проіснувала більше тисячі двохсот років і охопила своєю владою багато країн світу.

Проте, коли у мусульман виникла слабкість у розумінні Ісламу, коли вони прийняли західні концепції, насаджувані невірними колонізаторами, влада мусульман зникла, їх держава була зруйнована, їх община розсіялась, а міць розчинилась.

Так, невірний колоніальний Захід зміг знищити державу Халіфат сто років назад, але не зміг і не зможе повністю знищити Іслам в серцях мусульман. Полум’я Ісламу буде горіти в їх душах, незважаючи на усі спроби невіруючого Заходу стерти їх ісламську ідентичність, повністю відірвати їх від релігії і увібрати їх в одяг секуляризму.

Залишається питання: чи повернеться держава Халіфат такою, якою вона була на протязі тривалих сторіч?

Відповідь, поза усіляких сумнівів, так, він скоро повернеться, оскільки такою є обіцянка Аллаха:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому,як Він зробив намісниками тих, хто був до них» (24:55).

Держава Ісламу повернеться, коли в наших розумах утворяться чисті ісламські концепції, коли ми відкинемо націоналізм, патріотизм, демократію і секуляризм, коли ми станемо діяти по прикладу Посланця Аллаха ﷺ, коли ми приєднаємось до щирих синів цієї Умми у створенні держави, коли почнемо вимагати від володарів сили і впливу надати допомогу-нусру партії «Хізб ут-Тахрір» з метою відновити ісламський образ життя і покласти край тиранічним режимам, застосувавши закони Ісламу у Другому Праведному Халіфаті за методом пророцтва. Аллах говорить:

إِنَّا لَنَنصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і в той день, коли предстануть свідки» (40:51).

Також Він говорить:

مَن كَانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعاً إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَالْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ

«Якщо хтось жадає могутності, то адже могутність цілком належить Аллаху. До Нього підноситься чудове слово, і Він підносить праведне діяння» (35:10).

Умар ібн аль-Хаттаб сказав: «Ми — народ, який Аллах звеличив Ісламом, і якщо ми будемо шукати велич в чомусь іншому, Аллах принизить нас». Імам Малік сказав: «Не набудуть успіху останні покоління цієї общини, окрім як за допомогою чого набули успіху її перші покоління». Ми закликаємо мусульман до успіху у цьому світі і Наступному житті! Чи не дадуть вони нам відповідь? Аллах говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті,які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що. дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем, і що вибудете зібрані до Нього» (8:24).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
05.05.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню