Боротьба з єврейським утворенням — це не боротьба за урну для голосування

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

І те, що робить ПА, — це іще одне низведення палестинської проблеми

Після зустрічі, проведеної Палестинською адміністрацією в штаб-квартирі президента в Рамаллах під головуванням Махмуда Аббаса, була зроблена підсумкова заява, яка включала перенесення дати виборів в законодавчі органи. Президент Палестинської автономії заявив, що «на виборах з точки зору кандидатів і голосування повинні брати участь усі палестинські території, включаючи аль-Кудс».

«Ми доклали великих зусиль з міжнародною спільнотою, щоб зобов’язати окупуючу державу провести вибори в аль-Кудсі, але ці зусилля були відкидаємими до сих пір. Перед лицем цієї складної ситуації ми вирішили перенести дату проведення виборів в законодавчі органи до тих пір, поки не буде гарантована участь аль-Кудса і його жителів в цих виборах», — додав Махмуд Аббас.

В своєму коментарі інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині пише: «Боротьба з єврейським утворенням — це боротьба за існування і боротьба за усю територію, а не боротьба за її третину або право голосування жителів аль-Кудса на виборах, які утвердять Угоди в Осло і легітимність єврейського утворення, уступивши йому більшу частину Палестини. Бажання зосередитись на праві голосування жителів аль-Кудса — це лише спроба відволікти людей від головної проблеми».

В коментарі вказується, що ПА — усього лише дешевий інструмент в руках Сполучених Штатів і єврейського утворення, і у неї немає ніяких власних рішень, тоді як Америка — це та сила, яка вирішує провести вибори або відкласти їх згідно своєму політичному баченню, а також ж згідно інтересам єврейського утворення.

Далі зазначається: «Погляд на вибори повинен бути заснований на шаріатських політичних нормах. Положення Шаріату забороняють уступати навіть п’ядь палестинської землі і забороняють давати право законодавства кому-небудь окрім Аллаха».

На завершення підкреслюється: «Боротьба за пости і владу, будь то через вибори чи ні, принесе народу Палестини тільки нові лиха. Правильним кроком було б відмовитись від усіх угод з єврейським утворенням, ув’язавши проблему з її ісламською глибиною і доклавши зусилля для мобілізації Умми та її армій, щоб вони вдались до виконання свого обов’язку, як раніше виконали його в Хаттіні і Айн-Джалауті».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
05.05.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню