Черговий американський ляпас Ердогану

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє портал «AlJazeera» від 24.04.2021: «МЗС Туреччини викликало посла США в Анкарі у зв’язку з заявою президента Джо Байдена про те,що різанина вірмен 1915 року у часи Османської імперії є геноцидом».

Раніше Байден назвав масові вбивства 1915 року геноцидом вірменського народу. Ця історична заява розлютила Туреччину і іще більше загострила відносини між двома країнами НАТО.

«Ар-Рая»: це новий ляпас, який Ердоган отримує від своєї хазяйки Америки. Незважаючи на усі послуги, які Ердоган надавав і надає Сполученим Штатам в Сирії, Лівії, Палестині, Азербайджані і Африці, Америка продовжує обходитись з ним як з рабом, а не як з колегою. Аллах вже сказав в Корані:

وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ

«Іудеї і християни не будуть задоволені тобою, поки ти не станеш дотримуватись їх релігії» (2:120).

Якщо б Ердоган був би хоч трохи розсудливим і володів би мужністю, то він дослухався до слів Аллаха:

فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَن تُصِيبَنَا دَآئِرَةٌ فَعَسَى اللَّهُ أَن يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِّنْ عِندِهِ فَيُصْبِحُواْ عَلَى مَا أَسَرُّواْ فِي أَنْفُسِهِمْ نَادِمِينَ

«Ти бачиш, що ті, чиї серця уражені недугою, квапляться серед них і говорять: «Ми боїмось, що нас спіткає лихо». Але, можливо, Аллах явиться з перемогою або своїм повелінням, і тоді вони будуть жалкувати про те, що приховували в собі» (5:52).

Йому варто було б повернутись до вірному шляху, звільнившись від оков Америки, і встати на сторону Аллаха, Його Посланця ﷺ і мусульман.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
05.05.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню