Неможна дозволяти Америці, яка зазнала поразки в Афганістані, розширяти свою військову присутність в Середній Азії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

За повідомленнями ЗМІ, американській війська після виходу із Афганістану будуть розміщені на пакистанській території недалеко від Лінії Дюрана.

Ці повідомлення з’явились після того, як голова Центрального командування США генерал Френк Маккензі нещодавно заявив, що Америка веде переговори про права її повітряних і сухопутних сил, які розміщені в Центральній Азії, спостерігати за Афганістаном після виходу звідти американських військ.

В своєму коментарі інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістані пише: «Головна причина виведення американських військ із Афганістану — це ганебна поразка. Але перш, ніж Америка відчула на собі які-небудь катастрофічні наслідки, вона хитро пішла на укладання Дохінської угоди під приводом мирних переговорів, щоб приховати свою принизливу військову поразку. Тепер Сполучені Штати намагаються створити в регіоні військові бази для забезпечення своєї присутності у країнах, які є сусідами Афганістану».

В своїй заяві Хізб ут-Тахрір почав вимагати від мусульман Афганістану, Пакистану і усього регіону протистояти зрадництву маріонеткових правителів, не допускаючи, щоб регіон знов пережив низку різноманітних руйнівних потрясінь.

Заява завершується закликом до вірних офіцерів в арміях Пакистану і сусідніх країнах протистояти триваючій зловісній присутності Америки в регіоні, спробувати усунути американське військове, розвідувальне, політичне і ідейне впливи і продовжити боротьбу за створення Праведного Халіфату за методом пророцтва.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
09.06.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню