Послання вченим Ісламу

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

О, мусульманські вчені! Ви — спадкоємці пророків. Ви взяли на себе великий вантаж, про який з вас буде запитано в День Суду.

Ваша головна місія полягає в тому, щоб роз’яснювати мусульманам рішення Аллаха по кожному питанню, будь то громадські чи приватні. І ви повинні проголошувати рішення Аллаха, не боячись нікого і не бажаючи нічого, окрім вдоволення Аллаха.

Палестина — це хараджій земля, завойована мусульманами. Отож, вона належить Ісламській Уммі до Судного дня. Право мусульман на цю землю закріплено не постановою Організації Об’єднаних Націй, а законом Аллаха. І обов’язок мусульман по відношенню до неї — це релігійний обов’язок, а не моральний, гуманний, національний чи етнічний, як деякі припускають.

Палестинська земля благословлена Аллахом:

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ

«Пречистий Той, Хто переніс вночі Свого раба, щоб показати йому деякі із Наших знамень, із Заповідної мечеті в мечеть аль-Акса, околицям якої Ми дарували благословення. Воістину, Він — Чуючий, Бачачий» (17:1).

Мечеть аль-Акса вважається третьою святинею Ісламу після мечеті аль-Харам в Мецці і мечеті Пророка в Медині. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَا تُشَدُّ الرِّحَالُ إِلَّا إِلَى ثَلَاثَةِ مَسَاجِدَ: مَسْجِدِ الْحَرَامِ وَمَسْجِدِي هَذَا وَالْمَسْجِدِ الْأَقْصَى

«Не здійснюйте подорож інакше, окрім як до трьох мечетей: мечеті аль-Харам, ось цієї моєї мечеті і мечеті аль-Акса» (Бухарі, Муслім). Тому мусульмани повинні старатись потрапити в мечеть аль-Акса, як прагнуть до мечеті Пророка ﷺ і мечеті аль-Харам. А сьогодні одна із святинь Ісламу окупована іудеями, і ця окупація відрізняється від решти усіх інших окупацій в ісламському світі, якими б важкими не були вони для мусульман. Окупація аль-Акси подібна окупації мекканської і мединської мечетей. Тому єврейська окупація мечеті аль-Акса та її околиць і постійні осквернення і нападки повинні спонукати Ісламську Умму кинути усі сили для звільнення своєї святині.

Палестинська проблема — це питання окупації і захвату, і такі питання в Ісламі вирішуються за допомогою джихаду і битви до повного звільнення, як це зробив Салахуддін аль-Аюбі. Але це не політична проблема і не проблема двох народів, які конфліктують за шматочок землі. Отож, вона не вирішується за допомогою діалогу і компромісних рішень. Таким чином, кожен, хто веде переговори і діалоги по палестинській землі, зраджує Аллаха, Його Посланця ﷺ і віруючих. А хто погоджується на рішення, згідно якому мусульманам повернуться не усі окуповані землі, той виступає проти своєї віри і релігії. Тому той, хто згоден прийняти американське рішення про створення двох держав, — зрадник, тому що не дивиться на проблему як на питання окупованих земель, які треба звільнити. При цьому рішення про створення двох держав засноване на передачі сіоністам більше вісімдесяти відсотків благословенної землі в обмін на двадцять відсотків для світського уряду Палестини.

Обов’язок джихада для звільнення Палестини лежить на усій Ісламській Уммі, і нині слабкий палестинський народ — не єдиний опікун цих земель, оскільки відповідальність за них несуть усі мусульмани світу. Джихад же ведеться тими, хто здатен і може це зробити.. І така можливість сьогодні є у мусульманських армій. Ці армії складаються із мусульманських воїнів і захисників. Вони повинні вести джихад для захисту Умми і для звільнення її окупованих територій. Обов’язком же вчених є заклик мусульманських армій на битву з євреями, як сказав Посланець Аллаха ﷺ:

تُقَاتِلُونَ الْيَهُودَ حَتَّى يَخْتَبِيَ أَحَدُهُمْ وَرَاءَ الْحَجَرِ فَيَقُولُ يَا عَبْدَ اللَّهِ هَذَا يَهُودِيٌّ وَرَائِي فَاقْتُلْهُ

«Ви будете битися з іудеями, і коли хто-небудь із низ сховається за камінь, камінь буде говорити: «О,раб Аллаха, ось за мною знаходиться іудей, вбий же його!» (Бухари, Муслім).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
16.06.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню