Огляд новин газети «Ар-Рая» 23.06.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Коли прийде Праведний Халіфат, водні ресурси стануть правом людей, а не чиєюсь власністю, і люди зможуть вилучати із них користь згідно законам Шаріату.

Ісламська економічна система анулює усі згубні для людей контракти, укладені з приватними компаніями, даючи їм право управляти громадською і державною власністю, тому що Іслам не дозволяє володіння державними ресурсами якій-небудь приватній стороні і вважає ці ресурси власністю Умми. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُونَ شُرَكَاءُ فِي ثَلَاثٍ فِي الْكَلَإِ وَالْمَاءِ وَالنَّارِ

«Мусульмани — співвласники в трьох речах: воді, пасовиськах і вогні» (Абу Дауд).

Політичне керівництво

Політичне керівництво для суспільства — це як голова для тіла. Воно акумулює і направляє енергію людей до реалізації певного політичного проекту. Хто спостерігав за революціями в ісламських землях, бачив, як колоніальний Захід втрутився і провалив деякі із них, як це виглядало з Єгиптом і Суданом, в усе іще намагається провалити решту інших, як це відбувається в Ємені і Сирії. Саме відсутність ідейно-політичного керівництва у цих революцій дозволило невірному колонізатору досягти деяких результатів.

Народи повстали проти правлячих політичних керівництв і проти їх світсько-ліберального проекту, який руйнує країну. Проблема цих народів полягала в тому, що вони не прийняли нове політичне керівництво, яке організувало б революцію, показало шлях і направило усю енергію людей в правильну сторону. Народи виявились як тіло без голови, оскільки марно витратили и енергію і не розуміли того, куди рухаються. Це природно, але неприпустимо. Коли народ відмовляється від старого політичного керівництва,то очевидно, що йому потрібне нове керівництво, щоб заповнити виниклий вакуум. Але жодне суспільство не може вижити без політичного керівництва. Це можна помітити при першому ж погляді на будь-яку державу в світі.

Група, яка підходить на роль керівника, повинна мати утверджений політичний проект, який Умма могла б вивчити. Цей проект повинен роз’яснювати бачення відносно того, як організувати відносини людей в сфері управління, економіки, соціальній сфері, судовій системі, внутрішній і зовнішній політиці. Цей проект є предметом договору, а сторонами є Умма і правитель. Проект показує людям їх права і обов’язки і показує державі її права і обов’язки, відповідно, відкриваючи шлях до підзвітності як одних, так і іншого.

Кожен, хто вивчить дії Пророка ﷺ в домі аль-Аркама ібн Абу аль-Аркама (р.а.), виявить, що він виховав із благородних сподвижників державних діячів, здатних вести за собою Умму в якості політичного керівництва на основі ісламських переконань. Пророк ﷺ правив людьми в Медині за допомогою Корану і Сунни і наказав нам слідувати його шляху і шляху праведних халіфів, які очолили Умму після нього.

Внаслідок відсутності ідейно-політичного керівництва сирійська революція опинилась частиною чужого проекту, незалежно від того, чи знала вона про це чи ні. Те, як турецький режим перетворив муджахідів в своїх найманців в Лівії і Азербайджані — лише один із прикладів того, як революціонери стали інструментом обслуговування проектів колоніального Заходу.

Якщо сирійці не усвідомлюють важливість існування політичного керівництва сьогодні, то коли ж?! І як довго вони будуть залишатись без політичного керівництва, яке приведе революцію до бажаної цілі? І як довго лідери революційних фракцій будуть залишатись рабами так званих «прибічників»?! Як довго революціонери будуть мовчати, не закликаючи своїх лідерів до схвалюваному і не забороняючи їм засуджуване через страх перед їх гнітом?!

Перший крок до перемоги революції Шаму — доручити справу тим, хто здатен вести її, замість нинішніх лідерів, які зв’язались з зовнішніми силами і позбавились самостійності у приймаємих рішеннях. Нове керівництво повинно мати ясний проект, згідно якому люди будуть мати можливість контролювати це керівництво. Час позбутись би тих, хто брехливо заявляє про наявність проекту і плану, коли їх кроки говорять про протилежне. Насправді вони — лише дешевий інструмент в руках розвідувальних зовнішніх сил і так званих «прибічників». Кому як не населенню Шаму відомо, що наслідки мовчання набагато гірше, аніж наслідки відкритого слова і дії, при тому, що словом і дією буде задоволений Аллах. В Корані говориться:

قُلْ هَـذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَاْ وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ

«Скажи: «Такий мій шлях. Я і мої послідовники закликаємо до Аллаху згідно переконанню. Пречист Аллах, і я не є одним із многобожників»(12:108).

 

Сіоністи зарозуміло кидають виклик Уммі. Чим же вона відповість?!

Усього через декілька годин після того, як уряд Нафталі Бенета розпочав свої обов’язки, новий міністр внутрішньої безпеки Омер Бар-Лев схвалив проведення у вівторок 15.06 «маршу прапорів », який проводиться в ознаменування окупації східної частини аль-Кудса в 1967 році і супроводжується ритуалами осквернення мечеті аль-Акса і Старого міста. Марш повинен був відбутись іще 28 Рамадана, але був перенесений через ракетні обстріли із Гази. Такими чином, новий уряд єврейського утворення демонструє, що продовжить політику іудаїзації аль-Кудса, розділу мечеті аль-Акса і встановлення концепції «єдина і неділима столиця», не звертаючи уваги на Умму Ісламу і не побоюючись її реакції. Подібне відбувається тому, що сіоністи упевнені в допомозі мусульманських правителів-зрадників, які стримують армії, поглинають гнів Умми і перешкоджають будь-якому руху, що загрожує безпеці євреїв.

Єврейський виклик Ісламській Уммі, її почуттям і переконанням вимагає, щоб вона мобілізували свої сили, змила з себе цю ганьбу і зупинила осквернення мечеті аль-Акса. Нехтування своїми святинями дійшло до такої міри, що осквернення першої кибли і третьої по святості мечеті стало агітаційним кроком урядів єврейського утворення і об’єктом конкуренції між єврейськими політиками. Умма повинна розуміти, що існування єврейського утворення означає іще більше приниження і продовження осквернення святині і що просто очікування чергового вторгнення, а потім надія на те, що палестинці відіб’ються своїми силами — це зрадництво у відношенні Палестини. Обов’язок Умми полягає в тому, щоб вжити кроки у допомогу палестинському народу, знищивши єврейське утворення і поклавши край несправедливій агресії сіоністів.

 

Мусульманські армії здатні звільнити усю Палестину

На тлі того, як єврейські поселенці кидають виклик почуттям Ісламської Умми, провокаційно святкуючи біля Дамаських воріт «день захвату аль-Кудса» з явним прагнення принизити мусульман, погляди палестинців і решти частини Умми скерувались до мусульманських армій в надії на допомогу і звільнення. Сьогодні уся Умма бачить, як місце піднесення Пророка ﷺ вже символічно оскверняється євреями.

Сьогодні вірні сини Ісламської Умми повинні у терміновому порядку висунутись військами і покласти край єврейському утворенню, надавши допомогу своїй релігії і Уммі, а також змивши з себе і з усіх військових пляму ганьби, яка лежить на них останні десятиріччя.

Благословенна земля буде звільнена, а єврейське утворення буде викорінено. Нехай благословить Аллах тих, хто зробить свій внесок у це! Так що нехай мусульманські армії поквапляться захистити свою релігію і святині і отримати велику нагороду від Аллаха.

 

Делегація Хізб ут-Тахрір/Британія відвідала Верховну комісію Пакистану в Лондоні з вимогою звільнити Навіда Бата

Минуло більше дев’яти років з тих пір, як пакистанський режим викрав д-ра Навіда Бата, офіційного представника Хізб ут-Тахрір в Пакистані. І по сей день його місцезнаходження невідоме.

У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір/Британія направила делегацію в Верховну комісію Пакистану в Лондоні, щоб вимагати негайного звільнення д-ра Навіда Бата, злочинно викраденого тільки за те, що він бажав відновлення ісламського образу життя шляхом встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

 

Делегація Хізб ут-Тахрір/Судан відвідала посольство Пакистану в Хартуме з вимогою звільнити Навіда Бата

Делегація Хізб ут-Тахрір/Судан, в склад якої увійшли офіційний представник ХТ в Судані Ібрахім Усман, голова Центрального комітету ХТ по зв’язкам в Судані Насир Ріда, член маджліса ХТ в Судані Сулейман ад-Дасіс, член Центрального комітету ХТ по зв’язкам в Судані Абдулькадір Абдуррахман і член Хізб ут-Тахрір Ахмад Джафар, відвідала 14.06.2021 пакистанське посольство в Хартумі з метою передати послу або його представнику заяву голови Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, озаглавлену: «Відпустіть Навіда Бата, викраденого в Пакистані!». Але тимчасовий повірений у справах посольства Пакистану в Хартумі відмовився прийняти делегацію і відмовився передавати заяву.

В своєму коментарі інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір пише: «Така поведінка тимчасового повіреного у справах посольства Пакистані було цілком очікувана від чоловіка, який представляє уряд, що викрадає кращих синів Ісламської Умми і роками без суду і слідства утримує їх у підвалах спецслужб. Саме так вони вчинили з представником Хізб ут-Тахрір в Пакистані д-ром Навідом Батом, викраденим 11 травня 2012 року тільки за те, що він був правдивим мислителем і політиком. Він усього лише хотів, щоб його держава була вільною, а не рабом американців і не вбиваючим власних громадян в Зоні племен лише з метою зменшити загрозу американським окупаційним силам. Він відкрито критикував генералів і маріонеткових чиновників, які допустили поширення американського впливу в найбільш важливих військових і урядових центрах».

 

Між Росією і Туреччиною немає суперечок щодо майбутнього сирійського народу

Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії професор Ахмад Абдульваххаб пише: «Росія і Туреччина не суперечать відносно того, що жителів Сирії треба знов повернути в рабство режиму. Вони лише суперечать про те, як це треба зробити. Росія хоче і працює над тим, щоб закрити сирійське питання військовим шляхом в найближчий час. У той же час Туреччина і Америка, яка стоїть за нею, нікуди не поспішають і хочуть закінчити справу політичним шляхом. В обох випадках результат буде одним».

Цей коментар був зроблений до заяви посла Росії при сирійському режимі Олександра Єфімова про те, що угода Москви з Анкарою по Ідлібу не анулює необхідності «відновити контроль сирійського режиму над провінцією» і що російсько-турецькі угоди по Ідлібу «дозволили закріпити статус в тих місцях, які сирійська армія звільнила при підтримці російських військ»,а також, що реалізація деяких пунктів цих угод «зайняла більше часу, аніж нам хотілось би, але ми продовжуємо працювати з турецькою стороною по цьому питанню на різних рівнях».

 

«Розчарування спіткає тих, хто понесе тягар несправедливості»

Міністр фінансів Судану заявив на перс-конференції Суданському інформаційному агентству «SUNA», що «рішення про скасування субсидії не буде анульоване навіть у випадку падіння уряду».

Зі свого боку д-р Гада Абдульджаббар в своєму коментарі для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір задала питання: «Як ми можемо називати їх правителями, якщо вони не можуть самостійно приймати рішення в тій державі, якою правлять?! Як ми можемо називати таких, як вони, правителями, якщо вони підкоряються рішенням, що паралізують громадське життя і наражають людей на голод і хвороби?!».

Далі вона пише: «Уммі час би зрозуміти, що її правителі — агенти, які не володіють самостійністю в прийнятті рішень. Вони лише роблять те, що їм диктують їх хазяї на Заході. Таким чином, очевидно, що рішення про скасування субсидії залишиться, навіть якщо уряд паде, тому що позиції мусульманських правителів залежать від зовнішніх рішень. В трагедіях, які спіткали Судан та інші мусульманські країни в результаті міжнародної боротьби за їх багатства, є величезна вина мусульманських правителів, нездатних сказати «досить». Задачею цих правителів стала реалізація змов і розпалювання смут, щоб зруйнувати єдність Умми».

На завершення д-р Гада вказує: «Рішення тільки одне — позбутися від правителів-маріонеток і встановити Другий Праведний Халіфат, на чолі якого буде встановлений той, хто здатен управляти справами мусульман».

 

ООН і її хронологічна ворожість до Ісламу і мусульманам

Як повідомляє видання «AlJazeera» від 18.06.2021: «Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутерріш вирішив і надалі не включати «ізраїльські» сили в чорний список країн і груп, які порушують права дітей в зонах конфліктів, незважаючи на те, що на них була покладена відповідальність за більшість серйозних порушень прав дітей в 2020року в окупованому Західному березі, Східному аль-Кудсі, Газі і «Ізраїлі».

«Ар-Рая»: це відмова генсека ООН підтверджує декілька фактів:

Перший: на протязі усієї своєї довгої історії ООН була нічим іншим, як інструментом, за допомогою якого колоніальні країни пригноблюють свою жертву. ООН завжди приймає рішення на користь цих країн і використовується як засіб виправдання їх змов і схем, особливо проти мусульман. Палестинська проблема — яскраве тому свідчення. Завдяки рішенням ООН єврейське утворення набуло законності перед країнами світу отримало право на землі Палестини, яке не належить обговоренню. Ви не знайдете в рішеннях ООН з миті її створення до сьогоднішнього дня жодної резолюції, яка нанесла б збиток єврейському утворенню або підірвала його позицію.

Другий: хто закликає до виконання резолюцій ООН по палестинському питанню і хто закликає звертатись в ООН при кожному новому злочинному акті, який коїться єврейським утворенням, входять в число змовників проти Палестини. Під виправданням пошуку справедливості і рівності вони втілюють те, чого хоче колонізатор, намагаючись закрити палестинську проблему на основі рішень ООН.

Третій: Організація Об’єднаних Націй — це платформа несправедливості і утискання прав. Злочини єврейського утворення неможливо приховати і виправдати. Проте ООН відмовилась включати окупаційні сили в чорний список країн і груп, які порушують права дітей в зонах конфліктів.

Четвертий: ця позиція ООН зміцнює переконаність в тому, що єврейське утворення є нічим іншим, як передовою базою невірного Заходу на землях Ісламської Умми для досягнення колоніальних інтересів. І глупо думати, що єврейське утворення — само по собі, а Захід — сам по собі, і вони єдині в ворожості до Ісламської Умми.

П’ятий: єдиний шлях врятувати палестинських дітей, жінок, старих і святиню — це мусульманські армії, які повинні негайно вдатися до звільнення окупованих територій.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню