Гуманітарні криза в Афганістані — черговий ганебний скандал для міжнародної системи

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В той час, як мільйон афганських дітей стикнулись зі смертельною загрозою голоду, а мільйон афганців залежать від міжнародної допомоги, ООН пихато припускає, що ця криза є результатом минулого місяця приходу талібів до влади!

У зв’язку з цим в прес-релізі, випущеному Жіночим відділом Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, говориться: «ООН зарозуміло хизується, коли виділяє засоби допомоги, що є ганебним проявом капіталістичної культури. Міжнародна система, яка вбиває мусульманський народ, руйнує його святині і розкрадає його багатства, нібито надаючи йому допомогу, чудово знає, що покинула Афганістан після того, як виконала свою місію по його повному виснаженню».

В заяві ставилось питання: чи діяв би світовий порядок в тому ж тоні, якщо б уряд знаходився в руках прозахідних афганських сил? Ми усі бачили, як ООН надає свою фінансову допомогу країнам так званого «третього світу» в обмін на прийняття політичних, економічних і соціальних угод, що нав’язують їм західну систему як образ життя. Наприклад, CEDAW і Пекінські угоди були нав’язані мусульманським країнам в обмін на фінансову підтримку.

В заяві додано: «Ось як Америка управляє світом: з бандитським менталітетом, осушаючи джерела сили держав, грабуючи їх багатства і окупувавши повністю. Вона виснажує їх, а потім пропонує їм вкрадену умовну свободу! Після чого, зглянувшись, крадій нам в допомогу крихти нашого ж награбованого ним багатства! Ми бачили, що зробили політичні гроші в Сирії: вони були інструментом, за допомогою якого був покладений край джихадістському духу і вбиті щирі мусульмани. Всемогутній Аллах завжди застерігає нас від хитрості невіруючих, і Посланець Аллаха ﷺ заборонив нам слідувати за ними, сказавши:

لَا تَسْتَضِيئُوا بِنَارِ الْمُشْرِكِينَ

«Не освітлюйтесь вогнем многобожників» (Ахмад). Ось вона — ненависть, яка виходить із їх уст в кризу, яку вони самі ж створили десятиріччя тому назад!».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
20.10.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню