Огляд новин Газета «Ар-Рая» 03.11.2021

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Навести порядок у світі може тільки той народ, кого любить Аллах і який любить Його, перебуваючи під затишком Праведного Халіфату, і цінності цього народу — довольство Аллаха і Його Посланця ﷺ. Ці люди бажають добра своїм братам так само, як бажають його для самих себе.

أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَائِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

«Вони будуть смиренні перед віруючими і непохитні перед невіруючими, будуть битись на шляху Аллаха і не будуть боятись засуджування тих, хто засуджує. Такою є милость Аллаха, яку Він дарує, кому побажає. Аллах — Охоплюючий, Знаючий» (5:54).

 

О, володарі сили і міці!

Хізб ут-Тахрір бажає, щоб ви одержали верх, так підтримайте його!

О, мусульмани! Мусульманські країни стали ареною для невірних колонізаторів, де вони змагаються в тому, хто із них більш смертоносний для Ісламу і його народу, і як інструмент для цього вони використовують синів мусульман. Вони простягають їм руку допомоги, як нібито мусульмани нічого не розуміють, але вони і насправді нічого не розуміють.

О, мусульмани! Немає нічого дивного в тому, що вороги Ісламу змагаються у послабленні мусульманських країн і їх народу, проте дивним і сумним є те, що відбувається усе це руками агентів, які відносять себе до Ісламу і мусульманам, а мусульмани бачать усе це і мовчать! А потім скаржаться на важке життя і нестачу їжі і питва, як нібито не знають слова Всевишнього Аллаха:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَى * قَالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمَى وَقَدْ كُنْتُ بَصِيراً * قَالَ كَذَلِكَ أَتَتْكَ آيَاتُنَا فَنَسِيتَهَا وَكَذَلِكَ الْيَوْمَ تُنْسَى

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим. І скаже він: «Господи! Чому Ти воскресив мене сліпим, якщо раніше я був зрячим?». Аллах скаже: «Ось так! Наші знамення явились до тебе, але ти забув їх. Таким же чином сьогодні ти сам будеш забутий» (20:124–126).

О, володарі сили і впливу! Хіба серед вас немає праведного чоловіка?! Немає вам права на виправдання. Хіба ви не бачите, що Америка і Британія хазяйнують в ваших країнах, а їм прислуговують люди із вашого ж числа? Більше того, цим займаються ваші ж правителі, які ведуть вас до ганьби і приниженню. І після усього цього ви іще виправдовуєтесь, щоб не простояти їм. Ці невірні — колонізатори:

لَا يَرْقُبُونَ فِي مُؤْمِنٍ إِلّاً وَلَا ذِمَّةً وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُعْتَدُونَ

«Вони не дотримуються по відношенню до віруючих ані родинних, ані договірних зобов’язань. Вони — злочинці!» (9:10),

هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ أَنَّى يُؤْفَكُونَ

«Вони ж ворогами — стережіться ж їх. Нехай погубить їх Аллах! До чого ж вони відвернуті від істини!» (63:4),

— а ті, хто лояльний до них із числа правителів мусульманських країн, не заслуговують ніякої довіри. Вони — нечестиві пригноблювачі:

وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

Як ви можете бути такими бездіяльними?! Невже слава, яку ви можете набути як люди сили і впливу, не штовхає вас на те, щоб скинути цих тиранів — ворогів Аллаха і Його Посланця ﷺ?! Невже слава Ісламу не спонукає вас згадати про ансарів в день Другої присяги при Акабі, коли була надана допомога релігії Аллаха, Його рабам і несенню заклику?!

Хізб ут-Тахрір закликає вас надати йому підтримку, щоб встановити владу Аллаха на землі і скинути тиранів, правлячих нами в інтересах невірних узурпаторів. Покваптесь, о володарі сили і впливу, надати допомогу Аллаху і Його Посланцю ﷺ в скиненні влади тиранів і у встановленні правління Аллаха. Тим самим ви набудете велич в обох світах, і це — великий успіх. Покваптесь, о, володарі сили і впливу, і згадайте Саада ібн Муаза, через смерть якого затрясся трон Милостивого, тому що він був глибоко богобоязливим мусульманином і надавав допомогу у справі отримання перемоги релігії Аллаха. Передається від Джабіра, нехай буде задоволений ним Аллах, який сказав: я чув, як Посланець Аллаха ﷺ говорив:

اهْتَزَّ العَرْشُ لِمَوتِ سَعْدِ بْنِ مُعَاذٍ

«Затрясся трон Милостивого від смерті Саада ібн Муаза» (Бухарі).

Хізб ут-Тахрір пропонує вам підтримати його, не боятись ворогів Аллаха і пам’ятати слова Могутнього, Всесильного:

إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи» (47:7),

يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَيُدْخِلْكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَمَسَاكِنَ طَيِّبَةً فِي جَنَّاتِ عَدْنٍ ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ * وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ

«Він пробачить вам ваші гріхи, введе вас в райські сади, в яких течуть річки, і в чудові оселі в садах Едему. Це — великий успіх. Буде іще те, що ви любите: допомога від Аллаха і близька перемога. Повідом же благу звістку віруючим!» (61:12,13).

О, мусульмани, о, володарі сили і впливу! Хізб ут-Тахрір прагне до отриманню перемоги, так допоможіть йому, він пишається вами, так приведіть же його до успіху!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до тому, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною і її серцем (може завадити людині добитись того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Ньому» (8:24),

قُلْ أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ فَإِن تَوَلَّوا فَإِنَّمَا عَلَيْهِ مَا حُمِّلَ وَعَلَيْكُم مَّا حُمِّلْتُمْ وَإِن تُطِيعُوهُ تَهْتَدُوا وَمَا عَلَى الرَّسُولِ إِلاَّ الْبَلاغُ الْمُبِينُ * وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Скажи: «Підкоряйтесь Аллаху і підкоряйтесь Посланцю». Якщо ви відвернетесь, то адже він відповідає за те, що покладено на нього, а ви відповідаєте за те, що покладено на вас. Але якщо ви підкоритесь йому, то послідуєте прямим шляхом. На Посланця покладена тільки ясна передача одкровення. Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:54,55).

 

Організація «Тахрір аш-Шам» викрадає двох членів Хиб ут-Тахрір, незважаючи на гнів Аллаха і мусульман

Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Сирії Ахмад Абдуль-Ваххаб заявив: «В середу 27.10.2021 невідома машина спробувала викрасти Ясіна Шама із Бардаклі і російського іммігранта хаджі Іслама Абу Ібрахіма на сільській дорозі, що веде в село Бардаклі. Люди, які наразились на напад, спричинили опір, захищаючи себе, в результаті якого зрозуміли, що бандити відносяться до служби безпеки організації «Тахрір аш-Шам». Нападники поводили себе пихато, не боячись ані гніву Аллаха, ані гніву мусульман.

В результаті викрадачі викликали підтримку і, оточивши це місце, затримали хлопців, не думаючи про наслідки такої дії ані перед Аллахом, ані перед Його рабами. Служба безпеки організації «Тахрір аш-Шам» продовжує арештовувати членів партії «Хізб ут-Тахрір», як дев’ять місяців назад вона заарештувала Інада Джабара і Абу Муджахіда з причини того, що вони проводили захід з нагоди сторіччя розпаду Халіфату».

Голова інформаційного офісу ХТ в Сирії додав: «Політика затуляння ротів, пригноблення, авторитаризму і систематичного утискання прав, яка проводилась службою безпеки організації «Тахрір аш-Шам», веде так звані «звільнені» район в провалля. Замість того, щоб опиратись на повстанців і зміцнювати їх силу в боротьбі за Шам, ця організація має зв’язки з турецьким режимом і покладається на нього як на рідних, що приведе цю організацію до загибелі. Прийде день, коли «опікуни» кинуть її після досягнення своїх інтересів, і вона залишиться один на один з пригнобленими нею людьми».

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

 

Політичні і військові лідери Пакистану змінюють закон і конституцію заради збереження своїх крісел

Після звільнення генерал-лейтенанта Фаіза Хаміда з поста директора міжвідомчої розвідки Пакистану і загрози влади Імрана Хана в прес-релізі, випущеному у п’ятницю інформаційним офісом Хізб ут-Тахрір в Пакистані, говориться: «Політичні і військові лідери змінили закон і конституцію заради збереження своїх крісел. Логіка проста — використання закону заради досягнення особистих інтересів, перебування при владі і незаконного збагачення. Але ж в Ісламі правління вважається священним актом поклоніння і послухом Всемогутньому Аллаху за допомогою управління людьми згідно з законом Ісламу.

Заява звернута до мусульман в Пакистані, де говориться, що демократія породжує лідерів, які піклуються тільки про себе і інтересах своїх хазяїв-колонізаторів. Прийшов час відмовитись від цієї системи і працювати на шляху Аллаха, щоб встановити ісламську систему правління, тобто Халіфат». В заяві особливе звернення було направлено до пакистанських озброєних сил. «Не дозволяйте, щоб авантюристи зловживали владою, переслідуючи свої особисті амбіції. Позбавтесь від цих корумпованих лідерів, які прагнуть досягти своїх особистих інтересів, і звільніть наш народ від страждань і відчаю. Підтримайте Хізб ут-Тахрір, щоб відновити Халіфат за методом пророцтва!».

 

Належною реакцією на плани єврейських поселень буде викорінення сіоністського утворення із Палестини

(Газа — Аль-Кудс, четвер, 21 Раби уль-авваль, 1443 р.х., 28 жовтня 2021 р.) Офіційні палестинські заклади і організації відкинули нові плани поселень, які включають зведення тисяч нових будівель. Сили опору підкреслили необхідність ескалації опору в усіх його формах для реакції у відповідь на ці плани.

«Ар-Рая»: за допомогою угод Осло палестинська адміністрація відмовилась від 78% земель Палестини і таким чином надала єврейському утворенню легітимність на більшій частині благословенної землі. Вони залишили 22% земель «спірними», де єврейські поселення сіють безчинство з кожним днем усе більше і більше після підписання цієї зловісної, зрадницької угоди. Палестинська адміністрація і підкорені заходу режими показують свою упорну прихильність підступному рішенню про створення двох держав, незважаючи на його неможливість, згідно даним про поселення і перетворення Західного берега в кантони з закритими для його жителів воротами.

Ця упорна прихильність палестинської адміністрації і вірних Заходу режимів означає те, що вони прислужують окупації і стережуть її кордони, зрікаються від народу Палестини і штовхають його на виселення. Ця прихильність подібного роду угодам — ніщо інше, як рішучість створити сіоністське утворення на наших землях, щоб услужити інтересам колонізаторів та їх планам по розділенню Ісламської Умми і утворенню платформи для хрестового походу проти Ісламської Умми. Як з боку Шаріату, так і з боку політики і просвіти Умми не видно іншого шляху рішення палестинського питання, окрім як звільнити Палестину від моря до річки і вигнати звідти окупантів.

 

Ердоганівська Туреччина платить високу ціну за партнерство з Росією, а рахунок пред’являють народу Туреччини

Коментуючи статистику зустрічей президентів Туреччини і Росії з 9 серпня 2016 р. до останньої зустрічі 29 вересня 2021 р., а це 26 зустрічей за період 70 місяців — одна зустріч в кожні два з половиною місяці, — Махмуд Кар, голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Туреччині, заявив: «Ердоган не отримав очікуваної уваги під час свого візиту в США. З боку Америки не спостерігається яка-небудь активність в Сирії, і сирійське питання буде вирішуватись в партнерстві Туреччини і Росією».

Ця заява ясно показує тип політичної гри, в яку Туреччина втягнута по сирійському питанню. В статті, яка передавалась по радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Махмуд Кар додав: «Співпраця Туреччини з Росією по Сирії у якості партнера дозволяє Туреччині іти на поступки Росії в політичному і економічному плані. Тому Туреччина заплатила за цю угоду Росії мільярди доларів за рахунок покупки С-400 і енергетичних угод, і вона продовжує це робити далі». На завершення Махмуд Кар сказав: «Покірна Туреччина, яка є об’єктом зловмисного США, тяжко розплачується за своє партнерство з Росією і покладає цей рахунок на плечі турецького народу».

 

Жадібні капіталістичні компанії Ротшильдів сіють бідність в Узбекистані

В прес-релізі інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Узбекистані попередив про підсумки візиту делегації Ротшильдів 30 вересня. В заяві говорилось: «Ми б’ємо на спалах, коли в нашу країну прибуває такий єврейський родинний бізнес, в якому немає нічого святого, окрім власних інтересів. Тим не менш, узбецький уряд вітає їх з розпростертими обіймами і смиренністю. Мірзіеєв особисто прийняв делегацію на чолі з заступником голови наглядової ради компанії «Rothschild», бароном Еріком де Ротшильдом. Це свідчить про те, що узбецький уряд без коливань продає нашу країну, в тому числі і народ, який в ній живе, за крихти, кинуті крупними капіталістичними корпораціями!». В заяві зазначається: «Ми повинні серйозно ставитись до таких візитів.

Вони — якщо проявити байдужість — вирвуть із наших рук останню корку сухого хлібу! Їх угоди і партнерства служать тільки інтересам капіталістичних компаній, тому що, навіть якщо вони і надають деяку гуманітарну допомогу населенню, за цим стоїть певний інтерес. Особливо це стосується євреїв, які у цьому відношенні випереджають усіх. Таким же чином, як вони ненавидять мусульман в Палестині, вони так само ж ненавидять і нас, і в цьому не може бути ніяких сумнівів».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню