Президент Тунісу стурбований кредитами держави, але не проблемою злодійства в країні

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Тунісу Каіс Саід доручив міністру фінансів Сіхамі аль-Бугдірі провести «всебічну інвентаризацію» субсидій і кредитів, отриманих Тунісом за останні роки, щоб з’ясувати, «куди ділись усі гроші?».

Це доручення пролунало в промові, сказаної Саідом на початку засідання кабінету міністрів у палаці «Карфаген» в присутності прем’єр-міністра країни Наджли Боден.

В свою чергу, щотижнева газета «Ат-Тахрір», яка видається політичною партією «Хізб ут-Тахрір» в Тунісі, прокоментувала цю новину наступним чином: «Президент Каіс Саід питає про кредити, «куди вони ділись?», але він не питає про багатства, які щоденно розкрадаються іноземними компаніями. Президент не питає про сіль, вкрадену французькою компанією, і не питає про газові родовища, які захопила Великобританія, після чого та почала продавати нам наш же газ за тверду валюту. Питання президента можуть сподобатись багатьом і дати надію.

Але ця надія буде оманливою, тому що його питання не мають змісту і показують, що він незнайомий з найважливішими проблемами Тунісу, особливо проблемою іноземних кредитів, які поставили країну в залежність. Після двох років президентства і більше трьох місяців одноосібного правління він досі не ознайомився з цими проблемами. Він так і не відкрив ці питання … Чому? Якщо б президент був серйозний у розмовах про незалежність країни і політичні рішення, тоді йому варто було б зайнятись питанням західного втручання. Але він не робить цього, і навіть немає натяку на подібне. Якщо голова країни безпорадний, то це лихо, а якщо необізнаний, то це вдвічі лихо».

Голова політбюро Хізб ут-Тахрір в Тунісі Абдуррауф аль-Амірі зазначив: «Сьогодні жителям Тунісу не потрібна усіляка інтелектуальна зараза, яку поширюють деякі люди, сп’янілі західними ідеями, які суперечать здоровому глузду. Народу не потрібен той,хто ризикує долею своєї країни і знов занурює нас у західну ілюзію, бо усе вказує на моральний розклад Заходу».

Д-р Абдуррауф аль-Амірі продовжив: «Народ Тунісу усвідомив свого ворога в лиці режимів, які обманюють нас і спотворюють релігію, зображаючи її нездатною піклуватись про справи суспільства. Ці режими покладаються на місцеві політичні кола, які слабкі в розумінні і здібностях, що спонукає невірних атакувати ідеї Ісламу і спотворювати шлях Умми. За допомогою цих політичних кіл невірні досягають своїх інтересів».

Автор статті закликав невірний Захід і його ставлеників дати спокій тунісцям, зазначивши, що народу не потрібні чужді ворожі ідеї.

Як підкреслив д-р аль-Амірі: «Люди вже усвідомили боротьбу між Ісламською Уммою і народами невір’я. Вони упевнені в Шаріаті Господа і не хочуть нічого іншого. Люди розуміють, що благо — тільки в Шаріаті і що Іслам прийшов, щоб виправити положення людства в усіх сферах життя. Вони знають, що щастя в обох світах можна досягнути, тільки дотримуючись ісламської релігії».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
10.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню