Чи можливе ісламське правління в світській державі?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В Сані 28 жовтня пройшла конференція під назвою «Ісламська єдність: можливості і проблеми», організована Асоціацією вчених Ємну і Головним управлінням вакфів.

Зі свого боку, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Ємені направив послання вченим, які взяли участь в конференції: «Діяльність по об’єднанню Ісламської Умми шляхом створення держави Халіфат є важливим питанням, тому що це джерело величі мусульман і тому що це, перш за усе, наказ Аллаха».

Також в заяві Хізб ут-Тахрір пишеться: «Ісламське правління не буде досягнуто у державі, в якій змішані Іслам і секуляризм, у кордонах, встановлених невірних Заходом».

Далі підкреслюється: «Іслам без держави не може бути реалізований в повній мірі, тому що шаріатські постанови не можуть бути реалізовані без халіфа так само, як не можуть бути визначені кордони і завойовані території. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

وَإِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються» (Бухарі, Муслім). Так нехай же ця конференція не буде схожа з іншими некорисними конференціями, які проводились у минулому, а потім про них забули».

В своїй заяві інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір вказує: «На конференції пролунали резонансні гасла, але не був наданий шаріатський підхід або хоча б план досягнення єдності Ісламської Умми. Нехай же вони знають, що Аллах викриває тих, хто закликає до застосуванню Ісламу по західному зразку в ім’я поміркованості, і тих, хто стверджує, що працює над застосуванням Ісламу і об’єднанням мусульманських країн за допомогою методів, які суперечать істині і правильності».

На завершення зазначається: «Капіталістичний Захід на чолі з Америкою і Британією продовжить розігрувати карти, щоб запобігти сходженню істини до тих пор, поки Аллах не дозволить своїй релігії піднятись, не дарує їй перемогу і не підтримає мусульман, дозволивши їм встановити Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
10.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню