В палестинських університетах згадували «декларацію Бальфура»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Згадуючи «декларацію Бальфура», палестинське об’єднання студентів «Свідомість» провело в Політехнічному університеті, університетах аль-Халіля і аль-Кудса декілька роз’яснювальних заходів.

Активісти роздавали серед студентів листовку, озаглавлену «Декларація Бальфура і дивний парадокс». В ній нагадується, що Ліга Націй в лиці Великобританії, Франції, Італії і Америки прийняла «декларацію», і тому вона перетворилась у міжнародно визнаний юридичний документ. Потім, у 1947 році, вже ООН підвереджує юридичну силу «Декларації Бальфура» через так звану міжнародну легітимність, міжнародне право і резолюцію про розділ Палестини.

Відштовхуючись від визнаної декларації, активісти згадали деякі дивності у змісті документу і задались питаннями, відповіді на які парадоксальні. Як можна називати «декларацію Бальфура» злочином і в той же час погоджуватись з рішенням про створення «двох держав» і визнавати єврейське утворення? Хіба угода в Осло не стала плодом «декларації Бальфура»? Хіба переговори з єврейським утворенням для вирішення конфлікту не є частиною плану по реалізації «декларації Бальфура»?

Також активісти залишили декілька написів на дошках лекційних залів і розвісили плакати, засуджуючи тих, хто на словах противився «декларації Бальфура», а на ділі виконує план по її реалізації.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
17.11.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню