Економічний діалог між Америкою і палестинською адміністрацією

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

На сайті «Al-Quds Al-Arabi» від 13.12.2021 повідомляється новина: «Уперше за останні п’ять років пройде палестинсько-американський економічний діалог на тлі важкої кризи, що уразила Палестинську автономію.

Це вже другий економічний діалог між двома сторонами з миті початку палестинсько-американських відносин. Перший пройшов у 2016 році.

У цьому контексті міністр економіки ПА Халід аль-Осайлі сказав: «Через цей діалог ми розраховуємо на те, що уряд США виправить політику і процедури попередньої адміністрації США; підтримає бюджет державної казни; підсилить підтримку палестинської економіки; продовжить підтримку Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт (БАПОР) після того, як вона була нещодавно відновлена; виконає обіцянки президента Джо Байдена, надані президенту Махмуду Аббасу відносно відкриття консульства, а також відносно рішення по принципу «дві держави для двох народів» і відновлення допомоги у різних областях».

«Ар-Рая»: коментуючи цю новину, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині пише: «Сполучені Штати — це ворог Ісламської Умми і стратегічний союзник єврейського утворення, а не благодійна організація, яка надає допомогу потребуючим. Америка за допомогою відправлених політичних грошей хоче зміцнити свою політичну гегемонію над Палестинською адміністрацією, щоб і далі використовувати її як інструмент реалізації своєї політики і планів. Потім Америка за допомогою виплати грошей хоче показати, що збереження влади ПА напряму пов’язано з прихильністю тієї до американських порядків і колоніальних планів. Таким чином, Америка встановлює для ПА найдрібніші деталі політики безпеки, економічної і соціальної політики, що зачіпає усі аспекти життя в Палестині, щоб мати можливість реалізувати свій колоніальний проект, представлений у рішенні палестинської проблеми за принципом «дві держави».

Американське рішення за принципом створення двох держав для двох народів передбачає передачу більшої частини благословенних земель єврейському утворенню в обмін на створення неповноцінної держави, чиєю функцією буде захист єврейського утворення і придушення палестинського народу за допомогою політики систематичного вигнання, силових методів і руйнування культурної структури, яка і є каменем зіткнення на шляху інтеграції сіоністів в регіоні і припинення конфлікту. Саме це рішення Палестинська адміністрація намагається реалізувати, отримуючи гроші і підтримку від Америки, щоб зберегти свою владу і продовжити сидіти на шиї палестинського народу, обтяжуючи його податками і зборами.

Рішення палестинської проблеми полягає у звільненні окупованих територій, а не в отриманні грошей від ворогів Умми, які зацікавлені в збереженні єврейського утворення як отруйного кинджалу в тілі Умми і передової бази для війни проти мусульман і запобігання їх єдності. Отриманні грошей від ворогів Умми означає продаж і відмову від благословенної землі і поповнення американської найманої армії для захисту єврейського утворення.

Благословенна земля буде звільнена арміями Умми, як раніше була звільнена військами Салахуддіна аль-Айюбі. Палестина — це власність Ісламської Умми. Тому мусульмани повинні скинути найманців Заходу і заснувати на їх місці Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва. І цей Халіфат отримає перемогу над Заходом і викоренить єврейське утворення із ісламської землі, розчарувавши тих, хто довгі роки вливав в нього гроші і докладав зусилля для його зміцнення і захисту. Аллах говорить:

إِنَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ لِيَصُدُّواْ عَن سَبِيلِ اللَّهِ فَسَيُنفِقُونَهَا ثُمَّ تَكُونُ عَلَيْهِمْ حَسْرَةً ثُمَّ يُغْلَبُونَ وَالَّذِينَ كَفَرُواْ إِلَى جَهَنَّمَ يُحْشَرُونَ * لِيَمِيزَ اللَّهُ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَيَجْعَلَ الْخَبِيثَ بَعْضَهُ عَلَىَ بَعْضٍ فَيَرْكُمَهُ جَمِيعاً فَيَجْعَلَهُ فِي جَهَنَّمَ أُوْلَـئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ

«Воістину, невіруючі витрачають своє майно для того, щоб збити інших зі шляху Аллаха. Вони будуть витрачати його, а потім будуть жалкувати про це, а услід за тим вони будуть повержені. Невіруючі будуть зібрані у Пеклі, щоб Аллах відокремив огидну людину від доброї, кинув огидних одного на другого, зібрав їх усіх разом і помістив у Пеклі. Вони будуть тими, хто зазнав збиток» (8:36,37).

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
22.12.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню