Америка мстить за поразку в Афганістані введенням санкцій і погіршенням економічної ситуації

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Афганська валюта безпрецедентно втрачає вартість на додаток до тому, що фінансовий сектор знаходиться на грані краху через високі ціни, бідність і безробіття.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Афганістану опублікував 10.12.2021 заяву, в якій зазначається: «Нинішня економічна ситуація в Афганістані викликає серйозне занепокоєння, оскільки Захід за два десятиріччя окупації створив там штучну економіку, засновану на іноземній допомозі. І зараз афганська економіка знаходиться на грані краху».

Також в заяві пишеться: «Сполучені Штати і НАТО намагаються захистити свій політичні інтереси за допомогою економічних санкцій і політики «батога і пряника», щоб уникнути встановлення ісламської системи. Хоча Захід завжди говорить про гуманітарну допомогу, але на практиці ми бачимо, що усі гуманітарні пакети є політичним тиском і видаються за виконання певних вимог».

Потім підкреслюється: «Мусульманський народ Афганістану повинен розуміти, що політичні і економічні проблеми не будуть вирішені в межах існуючого світового порядку.. Правильне рішення проблеми — це єдність Афганістану, Пакистані і Середньої Азії під керівництвом однієї Ісламської Держави. Правителі і офіційні особи Ісламського Емірату повинні розуміти, що нинішній тиск з боку Заходу є політичною пасткою для запобігання встановлення ісламського правління. Протистояння американським вимогам забезпечить успіх, оскільки правління буде незалежним і почне розробляти ефективні програми рішення економічних проблем, застосовуючи ісламську економічну систему в державі Халіфат. Застосування чого-небудь, окрім Ісламу, лише усугубить нинішню кризу».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
22.12.2021

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню