Турецький і сирійський режими — дві сторони однієї колоніальної держави!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що його країна буде надавати усіляку можливу політичну підтримку режиму Асада проти «Сирійських демократичних сил» (СДС).

Він також повідомив, що Туреччина раніше вела переговори з союзником Сирії Іраном відносно вигнання терористів з регіону, додавши: «Ми будемо надавати усіляку можливу підтримку роботі сирійського режиму у цьому відношенні». «Це природне право сирійського режиму — усунути терористичну організацію зі своєї території, але неправильно, щоб поміркована опозиція вважалась терористами». У свою чергу голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Сирія Ахмад Абдульвахаб прокоментував заяви Чавушоглу: «Турецький режим готовий повністю підтримати цього нечестивця Асада, і усе — заради досягнення своєї національної безпеки. Туреччина підтримувала лідерів угрупувань тільки для досягнення своїх інтересів. Вона підв’язала до себе цих лідерів брудними політичними грошима; якою ж буде позиція цих лідерів на заяву Чавушоглу?».

Голова центрального комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір в Сирії Абдульхамід заявив: «Ми знаємо про готовність турецького режиму підтримати сирійський режим не тільки проти курдських націоналістичних угрупувань. Більше того, він готовий підтримати його проти будь-якої групи, яка становила б загрозу сирійському режиму, тому що вони — сирійський і турецький режими — вірні одній і тій же державі». Абдульхамід виділив найбільш явні проступки турецького режиму в роки революції: утримування офіцерів-революціонерів у таборах в наручниках, перетворення турецьких готелів у притон для міжнародної розвідки, підкуп командирів повстанських угрупувань, тим самим позбавивши їх волі в рішеннях, угода з Іраном і Росією в Астані про заморожування фронтів в угоду злочинному режиму, нав’язування дотримання цієї угоди командирам угрупувань і подальша передача регіону режиму, відкрите співробітництво з Росією і здача Алеппо, долучення десятків тисяч сирійських повстанців до обслуговуванню американських інтересів в Лівії і Азербайджані, пропуск російських військових кораблів через Босфор і Дарданелли, роздроблення регіону на дві частини, хоча вони обидві підкоряються турецькому режиму. Виникає питання: хіба цих фактів не досить, щоб сказати, що турецький режим підтримує злочинний режим Асада?!

Із рубрики новин газети ты «Ар-Рая», №402
5 Мухаррама 1444 р.х.
3 серпня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню