Земля острову аль-Варрак належить її жителям, і неприпустимо виганяти їх або примушувати до продажу землі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Єгипетська армія і поліція провели кампанію по зносу домов жителів острову Варрак і спаленню їх сільськогосподарських культур.

Ця кампанія була проведена в рамках надуманої причини — нападу на державну власність. У відповідь на ці дії люди вийшли на демонстрації на знак протесту проти вигнання із власних домів. Трапилось зіткнення, в результаті якого булли заарештовані десятки жителів острову. Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Єгипті опублікував прес-реліз по даній події:

«Цей острів і решта земель, які були відроджені і на яких жив народ Єгипту, є приватною власністю цих людей. Проживання людей, вирощування культур, будівництво — усе це вказує на їх приватну власність. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ أَحْيَا أَرْضاً مَيْتَةً فَهِيَ لَهُ

«Той, хто оживив мертву землю — вона його».

Тому неприпустимо віднімати землю обманним шляхом, або по примушенню, або під приводом розвитку, як стверджує режим. Виникає низка питань: якщо держава дійсно бажає розвитку і турботи для населення, то що цьому заважає? Хіба обов’язково, щоб інвестори викупали землю,щоб досягнути цієї турботи? Хіба не є обов’язком держави піклуватись про своїх громадян і надавати їм необхідні послуги, забезпечуючи гідне життя? Чи ступінь гідного життя залежить від кількості грошей в кишені, положення в суспільстві і близькості до влади?

О, жителі острову аль-Варрак, це — ваша земля, це — законне ваше право, і ви не повинні ним нехтувати! Прояв стійкості перед несправедливістю режиму — ваш обов’язок, а народ Єгипту повинен підтримувати вас, щоб ви були єдині проти вторгнення і жадібності режиму.

О, народ Єгипту, знай, що режим, який мислить як торговець і підрядник, не зупиниться на острові аль-Варрак. Він посягне на кожен шматок землі, де вбачає хоч якусь вигоду, і він відбере її силою. Якщо ви сьогодні не підтримаєте народ аль-Варрака проти цієї й несправедливості, то знайте, що завтра ви залишитесь один на один з режимом.

О, мусульмани, тільки Іслам гарантує вам справедливість і дотримання ваших прав! Єдиний рятівний круг для народу Єгипту (і Умми у цілому) — це запровадження законів Ісламу повністю в Праведному Халіфаті, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Хізб ут-Тахрір пре пропонує вам повноцінний проект, готовий до негайної реалізації, так працюйте разом з нами над запровадженням Ісламу в життя, і тоді будуть відновлені права і гарантована справедливість для народу аль-Варрак, і усього Єгипту — у цілому».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №407
11 Сафара 1444 р.х.
7 вересня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню