Посол США в Судані поводить себе як генерал-губернатор

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В суботу 10 вересня 2022 року посол США Джон Годфрі відвідав Ель-Фашір в провінції Дарфур і зустрівся з його керівництвом.

Годфрі сказав, що мета його візиту — ознайомитись з загальною ситуацією в Дарфурі і продовжити реалізацію Джубської мирної угоди, а також виявити проблеми на шляху до розвитку і стабільності. Посол і його оточення відвідали табір переселенців Замзам і провели зустріч з керівниками громадянської адміністрації. Вони також відвідали університет Ель-Фашіра і село Тара до півночі від Ель-Фашіра. У зв’язку з цією подією офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані професор Ібрахім Усман (Абу Халіл) заявив:

«Дії американського посла в Судані є нахабним втручанням у внутрішні справи країни. Він робить дії, які лежать в основі обов’язку голови держави чи його помічників. Хіба посол США став генерал-губернатором Судану?! Подібні втручання не відбуваються у країнах, які заявляють про свою незалежність. Навпаки, це відбувається в Судані, всупереч так званим «міжнародним законам», згідно яким посли не можуть втручатись у внутрішні справи країни їх перебування. Захід і його посли не вважають Судан незалежною і суверенною державою. Тому вони дозволяють собі втручатись у внутрішні справи Судану, а нинішній і попередній уряд Судану не проронив і слова проти цього безладу. Проте якщо була б держава Халіфат, то жоден посол колоніальної держави чи їх громадяни не наважились би в’їхати на нашу територію без дозволу халіфа.

О, народ Судану, о Умма, ви повинні вести діяльність по встановленню держави Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва! Ця держава буде дійсно розпоряджатись своєю територією, і вона відрубає руки кожного колонізатора, який наважиться посягнути на наші землі. Більше того, ані Америка, ані Англія, ані інші колоніальні країни не будуть мати посольства на нашій землі».

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №409
25 Сафара 1444 р.х.
21 вересня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню