Плоди капіталізму: «Pfizer» випустила неперевірену вакцину

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Високопосадова особа американської фармацевтичної компанії «Pfizer» визнала, що компанія не знала, чи зможе вакцина зупинити епідемію коронавірусу, перш ніж вона була випущена на ринок.

У понеділок голова по міжнародним розвинутим ринкам «Pfizer» Джанін Смолл була присутня на слуханні в Європейському парламенті.

Депутат Європарламенту від Нідерландів Роб Роос спитав, чи була протестована вакцина «Pfizer» від коронавірусу на зупинення передачі вірусу до того,як вона вийшла на ринок? Зазначається, що він попрохав дати ясну і пряму відповідь: «Так чи ні».

Смолл відповіла: «На питання, чи знаємо ми про його здатність зупинити вірус до виходу на ринок? Ні». Вона продовжила: «Нам довелось рухатись зі швидкістю науки, щоб дійсно зрозуміти, що відбувається на ринку. В цьому змісті нам доводилось робити усе з ризиком».

Також Смолл зазначила, що генеральний директор «Pfizer» Альберт Бурла добре розумів глобальну потребу в вакцині. За її словами, компанія «Pfizer» витратила два мільярди доларів на дослідження, розробку і виробництво препарату в умовах ризику, щоб гарантувати, що компанія зможе допомогти у боротьбі з пандемією.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №413
23 Рабі уль-авваль 1444 р.х.
19 жовтня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню