Новий уряд Іраку не зупинить страждань народу

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Іракському парламенту вдалось на своєму другому засіданні у п’ятницю 14 жовтня 2022 року обрати кандидата Абдула Латіфа Рашіда на пост президента країни.

Рашід призначив Мухаммада ас-Судані, кандидата від «Координаційних шиїтських сил», прем’єр-міністром і доручив сформувати уряд. У зв’язку з цією подією Хізб ут-Тахрір в Іраку опублікував прес-реліз, в якому говориться:

«Ми не бачили нічого нового, оскільки бачимо ті ж обличчя, які були присутні на політичні арені з 2003 року. Вони були зайняті корупцією, вбивали невинних людей і розграбовували багатства країни.

Мовчання лідера садристського руху щодо призначення Мухаммада ас-Судані на пост прем’єр-міністра говорить нам про три сценарії. Або діюча влада спробує «задобрити» ас-Садра місцями в кабінеті міністрів, або прибічники ас-Садра знов вийдуть на вулицю, або піде з іншими блоками в опозицію, що послабить роль уряду і призведе до чергових довгострокових виборів.

О, мусульмани Іраку! До тих пір, поки порочна демократична система домінує в вашій країні, поки вами править окупаційна конституція, ваші страждання не припиняться. Окупанти встановили над вами угодних йому правителів, і тому формування нового уряду із якої-небудь партії не принесе ніяких змінень.

О, мусульмани! Залиште їх в їх боротьбі за владу і займіться зміцненням своєї рішучості до корінних змінень. Усуньте порочний режим та усі його прояви. Встановіть систему, яка витікає із вашої віри, адже в цій системі — ваші честь і велич. Встановіть Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва!».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 414
1 Рабі ус-сані 1444 р.х.
26 жовтня 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню