Америка формує альянс громадянських сил, який підтримує військових

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В понеділок 31 жовтня 2022 року генеральний секретар «Сил національного консенсусу» Мубарак Ардол об’явив про створення нового політичного альянсу під назвою «Свобода і зміни — демократичний блок», в який входить низка політичних сил («Sudantribune»).

«Ар-Рая»: зі свого боку, офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані, професор Ібрагім Осман (Абу Халіл), заявив: «Після скинення режиму, боротьба між Європою і Америкою за владу в Судані не вщухає, незважаючи на те, що з 11 квітня 2019 року Америка домінує в військовому крилі, а Європа, зокрема — Британія, контролює слабкі громадянські сили. Після того, як обмежені громадянські сили спробували перейти червоні лінії, вимагаючи повної влади, включаючи реорганізацію військових сил, усе це обернулось проти них. Аль-Бурхан відвернувся від них згідно домовленостям з Америкою, і в результаті громадянські сили опинились в більш слабкому положенні.

Потім виникли розбіжності всередині громадянських сил, що послабило їх іще більше. Були спроби Волкера підсилити позиції прибічників Британії; у свою чергу, Америка оточила його своїми регіональними агентами, Африканським союзом і Міжурядовим органом з питань розвитку (ІГАД), щоб не залишати Волкера одного. Потім «четвірка» — Америка, Великобританія, Саудівська Аравія і Емірати — прийшла до угоди, яка зберігає реальну владу Америки в Судані. У той ж час Британія розуміє, що не може відняти усю владу із рук США. Америка доручила аль-Бурхану 4 липня 2022 року об’явити, що армія більше не втручається в політику, при цьому Америка чудово розуміє, що громадянські сили не дійдуть до єдиної думки. Через своїх агентів Америка приступила до пошуку серед громадянських сил того, хто підтримує армію. Потім послідувала заява Мубарака Ардола про створення нового альянсу, куди увійде багато організацій; винятком є «Національний конгрес». Мова йде про угоду і врегулювання конфлікту.

Цілком очевидно, що те, що відбувається в Судані, будь-то врегулювання або щось інше, не принесе Судану блага. Народ Судану довгі роки страждає від агентів Британії і Америки, йому дістається лише бідність і конфлікти, у той час як колонізатори розграбовують багатства країни. Рішення проблеми в Судані або у будь-якій мусульманській країні полягає у встановленні Другого Праведного Халіфату, який укоротить руки невірним європейським і американським колонізаторам. Живучи по законам Господа світів, люди отримають безпеку, спокій і гідне життя».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» №416
15 Рабі ус-сані 1444 р.х.
9 листопада 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню