Жебрацтво уряду Туніса штовхає країну у провалля

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У п’ятницю 4 листопада 2022 року президент Туніса Кайс Саід в Карфагенському палаці прийняв генерального директора Арабського валютного фонду Абдуррахмана аль-Хаміді в присутності директора Центрального банку Марвана аль-Абасі.

В своєму виступі аль-Хаміді заявив, що зустріч підкреслює великі перетворення, які відбуваються в Тунісі з точки зору прийняття економічної програми і координації з МВФ. Він вважає, що це початок великих перетворень в країні, а саме — досягнення високих темпів росту і приваблення іноземних інвестицій.

В той же день прем’єр-міністр Нажла Буден Ромдан прийняла аль-Хаміді в урядовому палаці в Касбі. Ця зустріч відбулась після підписання домовленості про «звичайний кредит» між Тунісом і Арабським валютним фондом на суму 74 мільйонів доларів США.

У зв’язку з цією подією в прес-релізі туніського офісу Хізб ут-Тахрір роз’яснено декілька моментів:

1. Ці борги розоряють народ, сковують державу і віднімають її волю. Займи були і залишаються економічним рішенням для Тунісу. Після революції борги збільшились так, що обсяг заборгованості подвоївся в період з 2011 по 2022 рік і досяг 115 мільярдів динарів, що еквівалентно 80% ВВП країни.

2. Заява аль-Хаміді є переважно капіталістичною, він говорить на мові арабських режимів, які схильні слідувати мисленню колоніальних країн. Це мислення полягає у приватизації і розграбуванні багатств, а також позбавленні Умми права на володіння ними.

3. Якщо покладати надії на жалюгідну політику уряду президента, то жодної проблеми Тунісу не вирішити! В результаті цієї бездарної політики величезна шкода випала на долю нашої країни, і це — очевидний факт.

Рішення економічних проблем Тунісу та інших мусульманських країн полягає у запровадженні ісламської економічної системи, яка ставиться до ресурсів країни згідно з постановами Всевишнього Аллаха. Закят з торгівлі і грошей, скарб, харадж, ушр, фай (трофеї), громадські ресурси як нафта, газ, корисні копалини та ін. — держава витрачає це майно на сфери, визначені Шаріатом.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 417
22 Рабі ус-сані 1444 р.х.
16 листопада 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню