Хізб ут-Тахрір, слідуючи методу Пророка ﷺ, не вдається до силових дій

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Суданська газета «Аlsudaninews» в випуску №5799 опублікувала статтю журналіста аль-Хаді Мухаммада Аміна, в якій він назвав партію «Хізб ут-Тахрір» радикальною, а також такою, що входить в число джихадістських угрупувань, які ведуть фізичну боротьбу.

У свою чергу, офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Судані Ібрахім Усман (Абу Халіл) заявив:

1. Хізб ут-Тахрір — це політична партія, ідеологією якої є Іслам. Хізб веде свою діяльність серед Умми, щоб зробити Іслам рішенням її доленосних проблем, також Хізб направляє Умму до відновленню Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва.

2. Хізб ут-Тахрір прагне до відродження Умми за допомогою озаряючої думки, тому його діяльність обмежена ідейною і політичною боротьбою без застосування фізичної сили. Відсутність силового методу не говорить про страх перед ким-небудь, а говорить про прихильність методу Посланця Аллаха ﷺ у встановленні держави. Посланець Аллаха ﷺ не здійснював ніяких фізичних дій, він ﷺ вів ідеологічну і політичну боротьбу, поки не встановив державу. Тільки після встановлення держави Посланець Аллаха ﷺ вдався до фізичних дій.

3. Автор статті, говорячи про Хізб ут-Тахрір, опирається на наш прес-реліз під заголовком «На тлі приниження правителів Судану американський посол поводить себе як генерал-губернатор». Даний прес-реліз не загрожує фізичними діями американському послу чи кому-небудь іншому. В прес-релізі Хізб звертається до народу Судану, щоб вони встановили Праведний Халіфат, який надасть їм справжній суверенітет і відсіче руки невірним колонізаторам. Або автору статті подобається, що робить в Судані американський посол та інші посли колоніальних країн?! Хіба посли Судану в Америці і Британії можуть наважитись хоча б на десяту частину того, що роблять їх посли в наших країнах?!Звичайно ж ні, оскільки знають, що Америка і Британія не дозволять цього заради збереження свого суверенітету.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 418
29 Рабі ус-сан 1444 р.х.
23 листопада 2022 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню