«Людське братство» — брехня і наклеп на релігію Аллаха!

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В Тріполі на Півночі Лівану, в культурному центрі «Ас-Сафаді» (El Safadi Cultural Center) відбувся захід під назвою «Людське братство в Тріполі і на Півночі», де правда змішалась з брехнею, а заклик до намазу змішався з оперою, піснями і церковними молитвами!

У свою чергу, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Лівані заявив: «14 травня 2020 року ми опублікували статтю, в якій попередили про небезпеку таких ідей, як «Людське братство», і про несумісність їх з Ісламом. Звертаючись до вчених, шейхів і проповідників ми хочемо сказати: «Щоб триматись прямого шляху, досить нам Книги Аллаха і Сунни Його Посланця ﷺ. Сказав Всевишній Аллах:

وَقَدْ نَزَّلَ عَلَيْكُمْ فِي الْكِتَابِ أَنْ إِذَا سَمِعْتُمْ آيَاتِ اللَّهِ يُكْفَرُ بِهَا وَيُسْتَهْزَأُ بِهَا فَلَا تَقْعُدُوا مَعَهُمْ حَتَّىٰ يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ إِنَّكُمْ إِذاً مِّثْلُهُمْ

«Він вже ниспослав вам у Писанні, щоб ви не сідали разом з ними, якщо почуєте, як вони не вірують в знамення Аллаха і глузують над ними, поки вони не захопляться іншою розмовою» (4:140).

В цьому аяті ясно вказано, що заборонено нам засідати з прибічниками брехні , коли вони наполягають в своїй брехні. А що говорити про тих, хто під брехливими приводами хоче вигадати нову релігію?!». Ідея поєднання обрядів поклоніння мусульман з обрядами інших релігій не пов’язана з поміркованістю , а швидше, є спробою сформувати нову релігію. Участь в обрядах невіруючих є великим гріхом перед Аллахом, а заклик до цьому є іще більшим гріхом! Основа взаємовідносин Ісламу з іншими віруваннями полягає у тому, що кожна сторона надає свої переконання і думки і підкріплює їх доказами, щоб підтвердити істинність. Отож, мусульманин повинен закликати невіруючих до Ісламу як до заключному посланню Всевишнього Аллаха.

О, мусульмани! Відкиньте проект «людського братства», адже він суперечить основам вашої релігії! Знайте, що в Ісламі немає місця священнослужителям і духовенству, в Ісламі є вчені, знавці фікху і хадіса; усі вони — люди, і їм притаманні помилки. Аллах звертається з вимогою виконувати Його повеління до усієї Умми , яка, у свою чергу, повинна обирати одного правителя, надати йому владу і присягнути на вірність. Халіф виступає від імені Умми у правлінні, запроваджуючи закони Аллаха в життя. З дозволу Аллаха, встановлення Праведного Халіфату відбудеться зовсім скоро.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 431
2 Шабана 1444 р.х.
22 лютого 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню