Хізб ут-Тахрір в Судані продовжує зустрічатись з офіційними особами і громадськими діячами Судану

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

В межах кампанії по боротьбі з рамках наркотиками делегація Хізб ут-Тахрір в Судані під керівництвом помічника офіційного представника партії Мухаммада Джама (Абу Айман) у супроводі членів інформаційного офісу Абдулхаліка Абдуна і Ібрахіма Мушаррафа зустрілась з Нуром Мааною, директором суданського національного телебачення (Омдурман); на зустрічі також були присутніми головний редактор спортивних і ранкової програм.

Абу Айман детально ознайомив Маану з кампанією, яка була об’явлена на конференції партії в «Суданському інформаційному агентстві» («SUNA»), потім кампанія пройшла в більшості міст Судану, були проведені заходи на площах і ринках, в школах і мечетях. Жителі Судану позитивно відреагували і подякували організаторів. Делегація здійснила багато візитів і зустрічей з політиками, журналістами, громадськими діячами та іншими особами, в ході яких обговорювалась проблема поширення наркотиків,і що це — один із засобів сучасних війн, за допомогою яких знищується молодь Судану. Було підкреслено: щоб протистояти цій війні, необхідно мати ідеологічну державу, і це Праведний Халіфат, який заснований на вірі Умми, і тому гасло кампанії було «Війна з наркотиками: з Халіфатом ми переможемо!».

Представники суданського національного телебачення виразили своє захоплення кампанією і виразили вдячність партії за підтримку цього важливого питання, підкресливши готовність повністю співпрацювати з Хізб ут-Тахрір для забезпечення успіху цієї кампанії в захисті країни і народу.

Делегація під керівництвом Насира Ріди, голови комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір в Судані в супроводі члена партії юриста Ахмада Абкара і члена комітету по зв’язкам Абдулькадіра Абдуррахима зустрілись з головою Головного управління по контролю за обертом наркотиків, де також були присутніми управляючі інформаційними і технічними відділами.

Амір делегації Насир Ріда роз’яснив, що візити відбуваються у межах кампанії, яка включає в себе семінари, лекції, виступи і зустрічі з державними чиновниками. Кожен повинен нести відповідальність за тягар, який лежить на родині і державі, але чиновники відмовляються від своїх обов’язків і прагнуть до нормалізації з єврейським утворенням, вітаючи його делегації, у той час як ця «держава» наводняє Судан наркотиками, які розглядаються не лише як бізнес, але і як засіб знищення народу, особливо молоді, від якої залежать реальні змінення. Рішення проблеми наркотиків та інших заборонених речовин може бути досягнуто тільки із встановленням Праведного Халіфату.

Після цього виступив голова Головного управління по контролю за обертом наркотиків; він високо оцінив і подякував партії «Хізб ут-Тахрір» за організацію кампанії у цьому важливому питання. Він сказав : «Ви — перша політична партія, яка провела з нами зустріч». Він також сказав, що вони не заперечують щодо участі у будь-якому проекті, який організує партія. І попросив організувати конференцію по боротьбі з наркотиками, в якій вони візьмуть участь і поділяться своїм досвідом.

Делегація під керівництвом Абу Халіла, офіційного представника Хізб ут-Тахрір в Судані, в супроводі Ахмада Абкара, Абдульхаліка Абдуна і Ібрахіма Мушаррафа зустрілись з директором національного радіо (Омдурман) Усамою Шаріфом, з колишнім директором радіо Салахом ат-Тумом, з директором відділу радіо і телебачення Ясіном Ібрахімом і головою інженерного відділу Мухаммадом аль-Махді Хамідом.

Абу Халіл вказав, що проблема наркотиків стосується не тільки лідерів, торговців і споживачів; швидше, це одна із сучасних війн, яка підпадає під так звані «війни п’ятого покоління», мета яких — руйнування суспільства за допомогою знищення молоді.

Потім був проведений широкий діалог, в яком убрали участь усі сторони; була досягнута угода з директором радіостанції про подальшу взаємодію.

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 432
9 Шабана 1444 р.х.
1 березня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню