Правителі-зрадники квапляться жити секуляризмом

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційним офісом Хізб ут-Тахрір в Судані 4 березня 2023 року був проведений форум, присвячений проблемам Умми, під назвою «Чому правителі квапляться запровадити секуляризм і його згубні реформи?». Форум був проведений під керівництвом шейха Халіда Абдуллаха.

Першим виступив Ахмад Джафар, в своїй промові роз’яснивши «реальність секуляризму і його повне протиріччя з Ісламом, а також те, що саме секуляризм є причиною конфлікту в Судані. Секуляризм допустив іноземне втручання і дозволив розграбовувати багатства за допомогою агентів і таких місій, як UNITAMS, яка є фактичним урядом Судану. Єдина система, яка вирішує проблеми і знаходиться в гармонії з народом Судану — це Іслам і його система правління в лиці Праведного Халіфату. Тільки Халіфат здатен обрубати руки невірним колонізаторам і надати Судану політичну стабільність, зберегти і захистити єдність країни».

Потім виступив Мухаммад Абдуррахман. Він роз’яснив згубні наслідки реформ світської системи, які відчутно видні в економічній сфері, внаслідок чого економічна криза і високі ціни довели 60% населення Судану до крайньої бідності. Он також підкреслив, що тільки Іслам зі свою божественною системою в силах побороти економічну кризу і її причини, зокрема — гегемонію колоніальних країн.

На форумі також відбулось обговорення теми, в якій взяла участь низка політиків, вчених, ЗМІ і ті, хто зацікавлений громадськими справами. Серед учасників був журналіст Мухаммад Мабрук, Хайдар Юсуф — колишній міністри іригації і водяних ресурсів, представники політичних партій Судану — Макім Аквір і Адам Таіб, а також Ібрахім Хасан Мухаммад — лідер партії «Хізб уль-Умма».

 

Із рубрики новин газети «Ар-Рая» № 434
23 Шабана 1444 р.х.
15 березня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню