Єгипетський режим залишає жителів Гази один на один з питанням вигнання після того, як залишив перед смертю, голодом і переміщенням

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Каїр занепокоєний будь-якими військовими діями, які «ізраїльські» окупаційні сили можуть провести уздовж кордону з Єгиптом з боку сектора Газа, в тому числі — в районі КПП Рафах, пише газета «Аль-Кудс», посилаючись на свої «інформовані джерела».

За даними цих джерел, «Ізраїль» проінформував Каїр про свої плани по проведенню військової операції для встановлення контролю над кордоном сектору Газа з Єгиптом, маючи на увазі Філадельфійський коридор (Коридор Салахуддіна). Як зазначається, єгипетське і політичне керівництво застерігало від цього кроку, заявивши про його наслідки для двобічних відносин, а також про те, що це може згубно позначитись на ситуації в секторі Газа. Ці застереження від військової операції на кордоні з Єгиптом пролунали на тлі того, що більше мільйона палестинців були переміщені до кордону в районі Рафаха.

У зв’язку з цим Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині опублікував прес-реліз, в якому зазначив: «З першого дня цієї лютої війни єврейське утворення не приховувало своїх скерувань і цілей, які полягають в систематичному і повному руйнуванні усіх аспектів життя в секторі Газа і примушення людей до втечі на південь до кордону з Єгиптом. У той же час воно хоче донести до людей сигнал про те, що в секторі Газа більше немає безпечного місця. Його мета — зробити міграцію єдиним варіантом для порятунку свого життя, дітей і жінок. В останній час офіційно і публічно говорилось, що наступним кроком після завершення операції в Хан-Юнісі стане операція на півдні біля Филадельфійського коридору після того, як людей заперли у місті Рафах, а число вимушених переселенців перевищило 1200000 людей».

Далі в прес-релізі говориться: «На тлі величезної кількості людей, які втікали від своїх зруйнованих домів на південь сектора Газа, насуваються криваві події, які будуть супроводжуватись масовою депортацією людей, якщо єврейське утворення здійснить свої плани в Рафаху і Філадельфійському коридорі, як це задумано єврейськими політиками. У цей час єгипетський режим, як слідує із повідомлення газети «Аль-Кудс», займає позицію застереження і несхвалення. Як нібито ці попередження, які ніяк не відповідають статусу такої сильної держави, як Єгипет, зупинять євреїв від замисленого. Ця офіційна позиція єгипетського режиму становить собою велику небезпеку і тривожний сигнал для тих, хто знаходиться у місті Рафах. Каїр відмовляється від них і чекає, чим усе це закінчиться.

Потім офіс Хізб ут-Тахрір підкреслив: «Маріонетковий єгипетський режим вважає, що якщо відмовитись від жителів Гази, дозволити єврейському утворенню продовжувати свої злочини і навіть підтримати його в цьому, що це збереже Єгипет від жахливих подій, і єврейське утворення не здійснить свій задум по витисканню палестинців за кордон. Єгипетський режим переживає за так звану «національну безпеку» і думає, що запобігання міграції буде досягнуто буде досягнуто шляхом зміцнення і щільного зачинення колоніальних кордонів. І тепер він вважає, що це можливо здійснити застереженням і несхваленням. З самого початку єгипетський режим побудував свою політичну і військову орієнтацію на національних принципах і поставив свою національну безпеку в залежність від американців, які повністю контролюють політичні рішення держави. Тому він дозволяє знищувати жителів Гази в двох кроках від розташування єгипетської армії. Він лише боїться міграції палестинців через кордон, турбуючись про свої вузькі національні інтереси, і не вживає ніяких дій — навіть у межах цієї національної концепції — по стримуванню єврейського утворення. Наприклад, єгипетський режим міг би відправити армію на Синайський півострів, щоб налякати євреїв і зупинити від здійснення замисленого».

На завершення вказується: «Збереження режиму в Єгипті становить собою реальну небезпеку для жителів Гази і навіть для самого Єгипту. Час, необхідний народу Єгипту для порятунку своїх братів, заблокованих в секторі Газа, спливає. Але їх порятунок не означає запобігання їх міграції, як це намагається зобразити маріонетковий режим. Швидше, порятунок буде досягнутий шляхом задіяння сильної єгипетської армії у напрямку Синаю, Гази і Палестини, щоб повністю звільнити благословенні землі і покласти край єврейському утворенню».

 

Огляд новин
Газета «Ар-Рая»
24.01.2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню