Нетаньяху доніс Америці свою незгоду зі створенням палестинської держави в будь-якій формі після війни в секторі Газа

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Прем’єр-міністр єврейського утворення Нетаньяху заявив на прес-конференції 18 січня 2024 року, що він «відкидає будь-які кроки по створенню палестинської держави, коли «Ізраїль» завершить операцію в Газі». Він «пообіцяв продовжувати атаку на сектор Газа до того часу, поки «Ізраїль» не отримає рішучу перемогу над «ХАМАС».

Він також додав, що «уся територія на Західному березі річки Йордан буде знаходитись під контролем безпеки «Ізраїля», і заявив, що він «доніс свою позицію американцям». Нетаньяху сказав: «Прем’єр-міністр повинен мати можливість сказати нашим друзям: «Ні», — маючи на увазі Америку. При цьому Америка прагне реалізувати свій проект «дві держави», оскільки вона повідомила єврейському утворенню, що створення «палестинської держави повинно стати частиною «післязавтра».

«Ар-Рая»: Нетаньяху відкидає створення палестинської держави в будь-якій формі і повідомляє про це Америці, кидаючи виклик її проекту, оскільки бачить в ній слабкість, адже вона не може спричинити на нього тиск, щоб припинити агресію проти Гази. Він відкрито і на ділі відкинув американський проект, і тепер його реалізація здається недосяжною. І це позиція не тільки Нетаньяху, але й усього єврейського уряду. Опозиція нічим не відрізняється від діючого уряду, хоча вона приховує своє істинне обличчя. Вона так само відкидає це рішення і цей проект, оскільки вона була при владі і не працювала над його реалізацією. Але при цьому в арабських і мусульманських країнах усе іще є люди, які покладають надії на це рішення, ухиляючись від відповідальності за звільнення Палестини.


Огляд новин
Газета «Ар-Рая»
24.01.2024

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню