Формування спільних військових підрозділів в Лівії під егідою США

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Поширені повідомлення про проведення у Франції міні-саміту по безпеці для формування спільних військових підрозділів в Лівії під егідою США і Великобританії викликали питання про цілі цього кроку і його зв’язку з протидією Вашингтона російському впливу там, особливо «Африканському легіону» на сході Лівії (Arabi21, 30.04.2024).

Французький сайт «Africa Intelligence» повідомив, що «Париж готується провести міні-саміт з питань безпеки, зосереджений на Лівії, за участю представників Великобританії, США та Італії. Основним пунктом порядку денного буде план створення спільних військових підрозділів в Лівії для забезпечення безпеки кордонів, які в даний час контролюються формуваннями на заході і півдні, а також силами Хафтара на сході». Сайт підтвердив, що «Франція прагне просувати план створення спільних підрозділів для забезпечення безпеки кордонів з начальниками Генеральних штабів Лівії на сході і заході, а також включення офіцерів із Спільного військового комітету «5+5» з метою створення єдиної лівійської армії і розробки програми роззброєння, демобілізації і реінтеграції озброєних угрупувань».

«Ар-Рая»: Лівія стала ареною для суперництва невіруючих країн, для Америки, Великобританії, Франції, Італії, Росії та ін. Немає сили і могутності, окрім як у Аллаха! Ситуація в Лівії по суті не відрізняється від ситуації в інших країнах регіону, і, можливо, в Лівії вона є особливо явною і очевидною. Це тому, що куди б ви не поглянули, ви знайдете західний вплив в тій чи іншій формі: військові бази (наземні, повітряні і морські), війська, чисельністю і технічно переважаючі сили! Посли, які роз’їжджають по країні уздовж і поперек, як нібито вони верховні правителі, тісні політичні зв’язки, економічні інвестиції і привілеї і багато іншого. Це жалюгідне положення спонукає кожного мусульманина, який любить свою релігію і свою Умму, відкидати це, оскільки це жахливе зло дає невіруючим країнам владу над країнами мусульман. Жалюгідне положення спонукає кожного мусульманина, маючого хоча б краплю гордості, сказати «досить» і прагнути до створенню гідної держави, яка внушає страх і повагу.


Газета «Ар-Рая»
29 Шавваля 1445 р.х.
8 травня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню