Посередництво Туреччини між «ХАМАС» і єврейським утворенням

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

18 квітня 2024 року канал новин «Sky News Arabia» повідомив наступне: «Після того, як Катар об’явив, що перегляне свою роль посередника в переговорах про припинення вогню між «Ізраїлем» і «ХАМАС», Туреччина повідомила, що «ХАМАС» готовий скласти зброю за умовою, що буде створена незалежна палестинська держава у кордонах 1967 року. Міністр іноземних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що лідери «ХАМАС» виразили згоду на розформування військового крила руху у випадку створення палестинської держави у кордонах 1967 року, тобто «ХАМАС» виразив готовність перетворитись в політичну партію. Дані заяви пролунали після того, як Катар об’явив про перегляд своєї ролі в переговорах. Анкара, у свою чергу, здійснила спробу почати свою, нову роль в переговорах на тлі зниження ролі Катару».

«Ар-Рая»: ці зрадники замість того, щоб відправити армії на допомогу своїм братам в Палестині, тайно і явно працюють над стримуванням муджахідів. Вони бажають направити їх на шлях, який іще більш жорстокий, аніж безпощадна війна, яка продовжує уносити життя жінок, дітей і старих, руйнувати школи, мечеті і дома.

Катар грав і продовжує грати роль посередника в інтеграції єврейського утворення в регіон Близького Сходу в обмін на створення слабкої і залежної палестинської держави — такої ж, як і решта арабських країн. Коли Захід добився бажаного за допомогою Катара, основна роль перейшла до Туреччини. Тому політичні лідери «ХАМАС» були викликані до Туреччини для зустрічі з її президентом, який з самого початку війни без вагань забезпечував єврейське утворення різними товарами — від продовольства і медикаментів до промислової сировини. Ці зрадники в своєму служінні Заходу не вдовольнились своєї роботою, тому вони наполягають на привабленні інших, особливо тих, хто володіє впливом і силою, зокрема — муджахідів, щоб ті послужили інструментом для зміцнення єврейського утворення і його інтеграції в Новий Близький Схід разом з Іраном, Туреччиною та іншими арабськими країнами регіону.


Газета «Ар-Рая»
22 Шавваля 1445 р.х.
1 травня 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая